Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Μαϊ-2019 19:33

  Νέα Φ/Β πλαίσια υψηλής απόδοσης Cheetah από την JinkoSolar

  Νέα Φ/Β πλαίσια υψηλής απόδοσης Cheetah από την JinkoSolar
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καινοτοµία - Τεχνολογία - Ποιότητα – Αξιοπιστία

  Το 2018 στην έκθεση SNEC, στη Σανγκάη, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Φ/Β πλαίσιο της JinkoSolar µε όνοµα Cheetah, µε τη µεγαλύτερη απόδοση παγκοσµίως, µαζικής παραγωγής, φέρνοντας τη βιοµηχανία των Φ/Β στη νέα εποχή PV 4.0, µε κυρίαρχη ισχύ ανά πλαίσιο 400 Wp. Η κορυφαία αυτή σειρά Cheetah αποτελεί το νέο σηµείο αναφοράς για πλαίσια εξαιρετικής απόδοσης, µε κορυφαίες επιδόσεις στην αγορά, σε πραγµατικές µετρήσεις όπως η απόδοση, η περιορισµένη απώλεια ισχύος, η ανοχή σκίασης και η ανθεκτικότητα στον χρόνο.

  Μέγιστη αποτελεσµατικότητα

  Τα πλαίσια  Cheetah έχουν σχεδιαστεί για την επίτευξη του Grid Parity χάρη στην εξαιρετικά υψηλή απόδοσή τους. Τα Cheetah αποτελούν το νέο υπόδειγµα στα Φ/Β. Τα νέα µεγέθη wafers, κυψελών και πλαισίων θα συνεχίσουν να αυξάνουν την ισχύ των πλαισίων περισσότερο, ακόµα και πάνω από τα 400 Wp. Τα 72 κυψελών Cheetah, σε συνδυασµό µε την τεχνολογία Half-Cut Cell, επιτυγχάνουν ισχύ 400 Wp και απόδοση 19,88%. 

  Βιωσιµότητα της λύσης

  Η μεγιστοποίηση του πλεονεκτήματος της σειράς Cheetah επιτυγχάνεται µε τη Half-Cell τεχνολογία. Με τον συνδυασµό αυτόν δεν αυξάνει µόνο η απόδοση του πλαισίου, αλλά και η αξιοπιστία του, χάρη στη µικρότερη ένταση ρεύµατος στην κυψέλη και στις λιγότερες θερµοκρασιακές απώλειες. Ο συνδυασµός Cheetah µε τεχνολογία Half-Cell βελτιώνει επίσης τον θερµοκρασιακό συντελεστή του πλαισίου στο -0,37%/°C και, συνεπώς, αυξάνει την απόδοση του πλαισίου, ακόµα και σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, κατά 2%-3% σε σχέση µε τα συνηθισµένα full cell πλαίσια. 

  Βαθµός καινοτοµίας

  Τα πλαίσια Cheetah κατασκευάζονται µε µεγαλύτερης διάστασης κυψέλες, τεχνολογίας Mono Perc, έτσι η ισχύς του πλαισίου αυξάνεται κατά 8 Wp συγκρινόµενη µε της παλαιότερης γενιάς πλαίσια. Επιπροσθέτως, ο συνδυασµός Cheetah µε τεχνολογία Half-Cell αυξάνει την ισχύ πλαισίου κατά 7 Wp 
  επιπλέον και ολόκληρη η εγκατάσταση επωφελείται από τον περιορισµό των απωλειών σκίασης, µε αποτέλεσµα υψηλότερες αποδόσεις όταν τα πλαίσια σκιάζονται µερικώς. 

  Οικονοµική ωφέλεια

  Η δυνατότητα χρήσης  Φ/Β υψηλότερης απόδοσης σε Wp µπορεί να µειώσει σηµαντικά το κόστος κατασκευής (BOS), τα λειτουργικά κόστη (O&M) και, άρα, το σταθµισµένο κόστος παραγωγής ενέργειας (LCOE), επιταχύνοντας έτσι το Grid Parity. Η λύση µε πλαίσια Cheetah µειώνει σηµαντικά το κατασκευαστικό κόστος για τα Φ/Β έργα µεγάλης κλίµακας, επειδή ο αριθµός των πλαισίων µειώνεται κατά 6%, µε αποτέλεσµα το εργατικό κόστος και τα κόστη βάσεων στήριξης να µειώνονται αναλογικά. Κατά συνέπεια, χαµηλότερα κόστη BOS και O&M και χαµηλότερο LCOE οδηγούν το IRR της επένδυσης του έργου σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

  Επιπλέον, συγκρίνοντας µια εγκατάσταση µε πλαίσια Mono PERC και Jinko Cheetah Half Cell, η περιοχή που απαιτείται για την εγκατάσταση των Φ/Β µειώνεται περίπου κατά 3%, αξιοποιώντας, για παράδειγµα, πλήρως το οικονοµικό πλεονέκτηµα ενός συστήµατος στέγης και µεγιστοποιώντας την παραγόµενη ισχύ σε µια οροφή. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων