Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Δεκ-2022 13:52

  Toyota Ελλάς & StAr "Ίδρυμα Άρη Σταθάκη": Συνεργάζονται για τη διαδραστική εκπαίδευση 2.000 παιδιών δημοτικού σε θέματα οδικής ασφάλειας για τη σχολική χρονιά 2022/23

  Toyota Ελλάς & StAr "Ίδρυμα Άρη Σταθάκη": Συνεργάζονται για τη διαδραστική εκπαίδευση 2.000 παιδιών δημοτικού σε θέματα οδικής ασφάλειας για τη σχολική χρονιά 2022/23
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την εκπαίδευση 2.000 μαθητών και μαθητριών δημοτικού, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, αναλαμβάνει η Toyota Ελλάς, σε συνεργασία με το StAr "Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια". 

  Πιο συγκεκριμένα, μέσω της διεξαγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023, οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) για πεζούς, να ενημερωθούν για τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και τη χρήση του ποδηλάτου, αλλά και να λάβουν μέρος σε μια εντυπωσιακή διαδραστική εμπειρία εκμάθησης των τυφλών σημείων των μεγάλων οχημάτων.

  Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται κάτω από τη στρατηγική "Beyond Zero” της TOYOTA, που, μεταξύ άλλων, έχει ως φιλοδοξία τον εκμηδενισμό των τροχαίων ατυχημάτων. Όπως δήλωσε η Corporate Communications Manager της Toyota Ελλάς, Μαρία Ηλιοπούλου: "Η επιμόρφωση ήδη από μικρή ηλικία, αλλά και η συστηματική ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας είναι η πιο ασφαλής οδός για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταθάκη, ερχόμαστε δίπλα σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όταν μας χρειάζονται περισσότερο".

  Ήδη τα πρώτα δύο σχολεία υποδέχθηκαν το πρόγραμμα μέσα στο 2022 και ακόμα περισσότερα θα ακολουθήσουν μέχρι το καλοκαίρι του 2023, όπου και ολοκληρώνεται η φετινή σχολική χρονιά. Στόχος της Toyota Ελλάς είναι το πρόγραμμα να εδραιωθεί και να επεκταθεί και εκτός Αττικής, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση ακόμα περισσότερων παιδιών μέσα στα επόμενα χρόνια.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ