Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Δεκ-2022 15:51

  Οι φετινές δράσεις ΕΚΕ της do Value με επίκεντρο τον άνθρωπο

  Οι φετινές δράσεις ΕΚΕ της do Value με επίκεντρο τον άνθρωπο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε τρεις βασικούς άξονες επικεντρώθηκαν και αυτή τη χρονιά οι δράσεις της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της doValue Greece: την κοινωνία, το περιβάλλον και την υγεία.  

  Μέσα το πλαίσιο των δράσεων ΕΚΕ, η doValue κάνει πράξη τις αξίες που τη διέπουν, δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και δείχνει το δρόμο προς  τη σπουδαία κατεύθυνση, των χορηγιών. Το 2022 αποτέλεσε μια ακόμη χρονιά, για την doValue που έκανε πράξη τις αξίες αυτές.

  Οι φετινές δράσεις

  - Από την πρώτη στιγμή η doValue στάθηκε στο πλευρό των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας, συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, της περιοχής, που επλήγη από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021.  Διαπιστώνοντας την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης, η doValue κινήθηκε με γρήγορα αντανακλαστικά, αναλαμβάνοντας άμεσα την ευγενική χορηγία για την επισκευή, ανακαίνιση κι επανεξοπλισμό του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στο Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας. Το Αγροτικό Ιατρείο στις Ροβιές Βόρειας Εύβοιας, παραδόθηκε πλήρως επισκευασμένο σε σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο 2022, μεριμνώντας ώστε οι κάτοικοι να μην στερηθούν την υγειονομική υποδομή, που είναι απολύτως απαραίτητη τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής. 

  Το Αγροτικό Ιατρείο στις Ροβιές Βόρειας Εύβοιας, παραδόθηκε πλήρως επισκευασμένο σε σύντομο χρονικό διάστημα

  -Τον Ιούνιο μια ακόμα ευαίσθητη πράξη αγάπης, έλαβε "σάρκα και οστά", με τη γυναίκα στο επίκεντρο. Αυτή τη φορά, η doValue ανέλαβε την ευγενική χορηγία του Pampering Room, στον χώρο της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείο, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για καρκινοπαθείς "Δίπλα στη Γυναίκα". Αποδεικνύει έτσι την έμπρακτη υποστήριξη σε μια τόσο κρίσιμη από υγειονομικής πλευράς περίοδο που βιώνουν οι γυναίκες και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους. Μέσα απ’ αυτή την πράξη μέριμνας κι αγάπης, η doValue δηλώνει το παρών σε γυναίκες που στο πιο δύσκολο στάδιο μετά την εγχείρηση, χρειάζονται ψυχολογική και θεραπευτική υποστήριξη και μια μεγάλη αγκαλιά για την επόμενη ημέρα. 

  doValue 1

  Pampering Room, στον χώρο της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείο

  - Κρίσιμης σημασίας έργο αποτέλεσε ακόμη, η αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι για την παροχή ρεύματος. Για την ακρίβεια τοποθετήθηκαν 181 φωτοβολταϊκά πλαίσια, τα οποία εγκαταστάθηκαν στις στέγες των κτηρίων της ΕΛΕΠΑΠ, αθροίζοντας μία συνολική ισχύ συστήματος 97,74kW. Η απόδοση του συστήματος εκτιμάται σε περισσότερες από 150.000 kWh ετησίως, που καλύπτει περισσότερα από τα ¾ της κατανάλωσης της εγκατάστασης, καθιστώντας το έργο ιδιαίτερα σημαντικό. Πρόκειται για έργο πολλαπλής σημασίας, καθώς ενισχύει στην πράξη το δύσκολο έργο του Οργανισμού, εξοικονομώντας πόρους που θα χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικά προγράμματα στα Γενναία Παιδιά της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Ανάπηρων Προσώπων.

  Παράλληλα, μέσα από τη σπουδαία αυτή πράξη, η doValue αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθητοποίηση της σε περιβαλλοντικά θέματα, καθώς, η παραγωγή ενέργειας από το φωτοβολταϊκό σύστημα, συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, κάτι που συνάδει συνδυαστικά και με τις εταιρικές της αρχές.  Το έργο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο 2022 και διασυνδέθηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ το Σεπτέμβριο του 2022 σκορπίζοντας χαμόγελα στα παιδιά και το προσωπικό της ΕΛΕΠΑΠ.

  do Value 2

  Eγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην δομή της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι

  Αρωγός στο έργο της "Εξέλιξη Ζωής"

  doValue 5

  Η doValue Greece, παραμένοντας συνεπής στην υποστήριξη ευπαθών ομάδων, κοινωνικοποίηση νέων που αντιμετωπίζουν  δύσκολες οικογενειακές συνθήκες, απόρων και άλλων ομάδων της κοινωνίας μας που χρήζουν υποστήριξης,  αποφάσισε να συνδράμει από την φετινή χρονιά στο έργο της "Εξέλιξη Ζωής". Το έργο της "Εξέλιξης Ζωής" στοχεύει στην υποστήριξη και ενδυνάμωση εφήβων (12-17 ετών)  και νεαρών ενηλίκων (18-25 ετών)  που προέχονται από δομές κλειστής παιδικής προστασίας, με απώτερο σκοπό την προετοιμασία και επίτευξη ανεξάρτητης αξιοπρεπούς διαβίωσής τους και δημιουργικής ένταξής τους στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένου του επαγγελματικού προσανατολισμού. 

  Η ενίσχυση του έργου της Εξέλιξη Ζωής αφορά δύο άξονες: 

  - Ο πρώτος αφορά στην ενίσχυση αυτονόμησης ενήλικων ωφελούμενων (18-25 ετών) και ειδικότερα την ανάληψη του ετήσιου κόστους δύο ωφελούμενων για θέματα που σχετίζονται με  

  • Φροντίδα για εύρεση στέγης, οικονομική ενίσχυση για μίσθωση ακινήτου

  • Οικονομική στήριξη για πραγματοποίηση σπουδών

  • Συνεδρίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης

  • Υποστήριξη για σύνδεση με την αγορά εργασίας

  • Παροχή καθοδήγησης σε θέματα καθημερινότητας

  - Ο δεύτερος άξονας αφορά στην ενδυνάμωση της επαγγελματικής ταυτότητας των ενήλικων ωφελούμενων  και εδώ η doValue άνοιξε την πόρτα της και δημιούργησε ευκαιρίες εργασίας για νέους ανθρώπους που αναζητούν την επόμενη μέρα τους στην κοινωνία και τον προσανατολισμό τους στην επαγγελματική αποκατάσταση. H δράση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: 

  • Εξοικείωση με διαδικασία επιλογής υποψηφίων (interview, συγγραφή CV κλπ)  

  • Απασχόληση ορισμένου χρόνου

  Μέγας Χορηγός τη δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι

  DOVALUE 3

  Τα 2 τελευταία χρόνια η doValue Greece στηρίζει ως Μέγας Χορηγός τη δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι – "Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο", με στόχο, 

  • την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με καρκίνο, 

  • την πρόσβαση των ασθενών σε κλινικές μελέτες και εξατομικευμένες – καινοτόμες θεραπείες, 

  • τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και περίθαλψης, 

  • την εφαρμογή πολιτικών που εξασφαλίζουν και διευκολύνουν την ομαλή κοινωνική επανένταξη, με πρακτικές ίσων ευκαιριών στην απασχόληση και ευελιξία στις εργασιακές συνθήκες. 

  Δίπλα στους αθλητές

  Φέτος επίσης η doValue Greece αποφάσισε να συμπεριλάβει στους βασικούς άξονες της στρατηγικής της, τον Αθλητισμό με βασικό κριτήριο τις κοινωνικές προεκτάσεις, τη δημιουργία υγιούς προτύπου και την επιρροή του αθλητικού ιδεώδους, της άμιλλας και της αξίας ως αναγνώριση της προσπάθειας, στην κοινωνία και ιδίως τους νέους. Έτσι υποστηρίζει τον πρώτο ‘Έλληνα Χρυσό Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας στο Τόκιο το 2021, Στέφανο Ντούσκο, αθλητή του μονού σκίφ ο οποίος κατέκτησε την ύψιστη διάκριση, αυτή του Χρυσού μεταλλίου, για πρώτη φορά με τα ελληνικά χρώματα. Συνδράμουμε στην προσπάθεια του για τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, αλλά και τους ενδιάμεσους σταθμούς σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. 

  Στεφανος Ντουσκος - DoValue 28.06.2022

  Ο Στέφανος Ντούσκος εκπροσωπεί τις διαχρονικές ηθικές αξίες του ελληνικού αθλητισμού και τις αρετές των Ελλήνων αθλητών που ξεχωρίζουν με επιμονή, στοχοπροσήλωση, επίπονη δουλειά, σκληρή προετοιμασία, σεμνότητα και ήθος, ανεβάζοντας στο υψηλότερο βάθρο τα εθνικά μας χρώματα.

  To 2022 υπήρξε μία χρονιά όπου η doValue μέσω των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης έκανε πράξη τις αξίες που τη διέπουν, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Το 2023 θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο χτίζοντας με ευθύνη και συνέπεια τις δράσεις ΕΚΕ.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ