Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Νοε-2020 12:34

  Παπαστράτος: Στρατηγική πορεία προς ένα βιώσιµο smoke free µέλλον

  Παπαστράτος: Στρατηγική πορεία προς ένα βιώσιµο smoke free µέλλον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η διπλή διάκριση της Παπαστράτος, τόσο στα Facility Management Awards όσο και στα Environmental Awards, έρχεται ως συνολική επιβράβευση της συνεχούς πορείας της προς ένα βιώσιµο, smoke free, µέλλον.

  "Το βραβείο Facility Management Team of the Year αποτελεί µια συνολική επιβράβευση, µαζί µε τα υπόλοιπα οκτώ επιµέρους βραβεία (4 Gold, 2 Silver, 2 Bronze) που κερδίσαµε στις οκτώ κατηγορίες στις οποίες καταθέσαµε υποψηφιότητα, που δείχνει ότι η Παπαστράτος διακρίνεται σε πολλά διαφορετικά επίπεδα και πολλούς διαφορετικούς τοµείς δραστηριότητας", δήλωσε ο Κωνσταντίνος Οικονόµου, διευθυντής Έργων και Τεχνικής Υποστήριξης της Παπαστράτος, σχετικά µε τη βράβευση της εταιρείας στα Facility Management Awards 2020, που ανάδειξαν τις επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για την καινοτοµία και τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης των εγκαταστάσεών τους.

  Κωνσταντίνος Οικονόµου, διευθυντής Έργων και Τεχνικής Υποστήριξης της Παπαστράτος

  Η συγκεκριµένη βράβευση ήρθε ως επιστέγασµα της ολοκλήρωσης της επένδυσης των 300 εκατ. ευρώ για τον µετασχηµατισµό των εγκαταστάσεων της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο σε µονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερµαινόµενων ράβδων καπνού για το IQOS. Μια µεταµόρφωση από µια βιοµηχανία καπνικών προϊόντων σε µια εταιρεία τεχνολογίας, που, συγκεκριµένα στο πεδίο του facility management, σηµατοδότησε µια καινούργια εποχή µε την εισαγωγή νέων καινοτόµων εργαλείων, νέων συστηµάτων και νέων µεθόδων Operational Excellence σε όλο το φάσµα δραστηριότητάς της.

  Η διάκρισή µας σε όλες τις κατηγορίες όπου δηλώσαµε υποψηφιότητα ήταν µια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Νιώσαµε όλοι πολύ µεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Η απόφαση να δηλώσουµε συµµετοχή στα βραβεία πάρθηκε έναν χρόνο µετά την ολοκλήρωση του έργου του µετασχηµατισµού των εγκαταστάσεων για το IQOS, όπου ουσιαστικά ξαναχτίσαµε το εργοστάσιο, µε στόχο να τροφοδοτήσουµε την ελληνική αγορά και πολλές διεθνείς µε το νέο προϊόν – αποτέλεσµα των πολυετών µελετών και ερευνών µας, το IQOS", δηλώνει ο κ. Οικονόµου.

  Οι βασικές στρατηγικές που οδήγησαν σε αυτή την επιτυχία, σύµφωνα µε τον διευθυντή Έργων και Τεχνικής Υποστήριξης της Παπαστράτος, είναι το τρίπτυχο επενδυτικά έργα, επιχειρησιακή αριστεία (Operational Excellence) και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναµικού.

  Ειδική αναφορά οφείλει να γίνει στον πυλώνα της επιχειρησιακής αριστείας, και συγκεκριµένα στις δύο βασικές αρχές του "100% ownership" (ο κάθε εργαζόµενος αισθάνεται και είναι υπεύθυνος για αυτό που κάνει, ενώ πάντοτε έχει στο µυαλό του και τι µπορεί να κάνει για τον συνάδελφό του) και "Zero Loss Mindset" (σε οτιδήποτε δραστηριοποιείται κάποιος προσπαθεί ενεργά να µην έχει απώλειες, π.χ. ενέργειας, κατανάλωσης νερού), που βρίσκουν εφαρµογή και στο πεδίο του Facility Management και οι οποίες έχουν άµεσο αντίκτυπο και θετικά αποτελέσµατα στο περιβαλλοντικό αποτύπωµα της εταιρείας.

  Οπως γίνεται σαφές από τα παραπάνω, το όραµα της Παπαστράτος για βιώσιµη ανάπτυξη δίνει έµφαση στη συνεχιζόµενη επένδυση σε καινοτόµα ψηφιακά συστήµατα, τα οποία όχι µόνο βελτιώνουν τη λειτουργία του εργοστασίου, αλλά έχουν θετικό πρόσηµο και στο περιβαλλοντικό της αποτύπωµα. Εξού και η ταυτόχρονη βράβευση της εταιρείας και στα Environmental Awards 2020, που αναδεικνύουν καλές πρακτικές, τεχνολογίες, προγράµµατα και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριµένα, η Παπαστράτος βραβεύτηκε στην κατηγορία αποδοτικής διαχείρισης ενέργειας µε χρυσό βραβείο για το σύστηµα διαχείρισης ενέργειας GEMT (Global Energy Monitoring and Targeting) και στην κατηγορία Sustainable Business για την εφαρµογή του συστήµατος Run To Target (RTT) στο τµήµα IFMS (βραβείο Silver).

  Όπως χαρακτηριστικά επισηµαίνει ο κ. Οικονόµου: "Είµαστε πολύ χαρούµενοι για την επιβράβευση της βελτίωσης των περιβαλλοντικών δεικτών και της συνολικής περιβαλλοντικής λειτουργίας των εγκαταστάσεών µας. Για εµάς αυτά τα δύο πράγµατα, η βέλτιστη διαχείριση των εγκαταστάσεών µας και η περιβαλλοντική ευαισθησία, είναι αλληλένδετα. Συγκεκριµένα, το Facility Management αποτελεί παράγοντα και εργαλείο για να µειώσουµε ακόµα περισσότερο την απώλεια/σπατάλη και την κατανάλωση πόρων και να συνεχίσουµε να βελτιώνουµε ακόµα περισσότερο το περιβαλλοντικό µας αποτύπωµα. Ένα αποτύπωµα που βελτιώνεται σηµαντικά χρόνο µε τον χρόνο".

  Επενδύοντας στην αιχµή της καινοτοµίας

  Johan Βink
  Johan Βink, γενικός διευθυντής Λειτουργιών

  Μιλώντας για τα µελλοντικά σχέδια της Παπαστράτος, όσον αφορά τη λειτουργία του εργοστασίου της τα επόµενα χρόνια, ο Johan Βink, γενικός διευθυντής Λειτουργιών, επιβεβαίωσε την έµφαση που δίνεται στην καινοτοµία, δηλώνοντας: "Είναι σαφές για εµάς ότι ο δρόµος για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας του εργοστασίου και του περιβαλλοντικού µας αποτυπώµατος περνάει µέσα από την επένδυση στην αιχµή της τεχνολογίας. Εµείς συνεχίζουµε να βελτιωνόµαστε σε επιχειρησιακό επίπεδο και συνεχίζουµε να εισάγουµε ή να διευρύνουµε την εφαρµογή ακόµη πιο καινοτόµων ψηφιακών εργαλείων στη λειτουργία µας, όπως - µεταξύ άλλων - η τεχνητή νοηµοσύνη και η µεταφορά του συστήµατος παρακολούθησης των µετρητών και του αυτοµάτου ελέγχου των µηχανών στο υπολογιστικό νέφος (cloud computing). Για εµάς, που µεταµορφωθήκαµε επιτυχηµένα µέσα σε λίγα χρόνια από εταιρεία καπνικών προϊόντων σε εταιρεία τεχνολογίας, η τεχνολογία (µαζί µε την επιστήµη) είναι ο φάρος που ορίζει και καθορίζει την πορεία µας προς ένα βιώσιµο µέλλον".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ