Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουν-2020 18:11

  Οι εθελοντές της ΑΧΑ στηρίζουν ευάλωτες οικογένειες κι άστεγους

  Οι εθελοντές της ΑΧΑ στηρίζουν ευάλωτες οικογένειες κι άστεγους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αβεβαιότητα, η αστάθεια και οι πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημική κρίση επιδείνωσαν σημαντικά τις δυσκολίες που ήδη αντιμετώπιζαν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Κατανοώντας την ανάγκη για άμεση φροντίδα, οι εθελοντές της ΑΧΑ πρόσφεραν, με τη στήριξη της Εταιρείας, 108 πακέτα τροφίμων:

  - Σε 12 οικογένειες με ανήλικα τέκνα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας
  - Σε 150 άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση αστεγίας – ορατής ή μη.
  - Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεταμόρφωσης που αποτελεί σταθερό αρωγό 350 οικογενειών.

  Πιστή στη δημιουργία συνεργειών για τον πολλαπλασιασμό του κοινωνικού αποτυπώματος με κάθε δράση της, η ΑΧΑ συνεργάστηκε στενά με:

  - Τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Μπορούμε που αποτελεί στρατηγικό σύμμαχό της σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού, δρώντας υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα.
  - Την Emfasis Foundation που λειτουργεί σύμφωνα με τις καινοτόμες αρχές της Κοινωνικής Εργασίας στο Δρόμο (social streetwork), στηρίζοντας κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και πολίτες που βιώνουν πολλαπλές μορφές αστεγίας.
  - Τον Δήμο Μεταμόρφωσης που έχει δημιουργήσει από το 2017 Κοινωνικό Παντοπωλείο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

  Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος του πλάνου Έμπρακτης Στήριξης 360° που έχει ήδη ανακοινώσει η ΑΧΑ με στόχο να συνεισφέρει σφαιρικά στην κάλυψη αναγκών που προκύπτουν από τη δύσκολη παρούσα συγκυρία, και αφορούν στην κοινωνία, σε τομείς της οικονομίας που πλήττονται, στους πελάτες και στους ανθρώπους της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ