Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Μαϊ-2022 08:27

  Η γεωπολιτική της τεχνολογίας: Πώς η ΕΕ μπορεί να γίνει παγκόσμιος παίκτης

  Η γεωπολιτική της τεχνολογίας: Πώς η ΕΕ μπορεί να γίνει παγκόσμιος παίκτης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Julian Ringhof και Jose Ignacio Torreblanca

  Οι μάχες στον ψηφιακό χώρο έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των σημαντικών αγώνων εξουσίας παγκοσμίως. Η ΕΕ δεν μπορεί να μείνει στην άκρη.

  Για να γίνει γεωπολιτικός παράγοντας, η ΕΕ πρέπει να μάθει να παίζει πολιτική παγκόσμιας τεχνολογίας και θα πρέπει να υιοθετήσει μια φιλόδοξη στρατηγική ψηφιακής διπλωματίας.

  Μια στρατηγική ψηφιακής διπλωματίας θα δώσει στην ΕΕ τη δυνατότητα να υπερασπιστεί καλύτερα τις αξίες της, να ενισχύσει την ασφάλεια της και να προωθήσει τις ψηφιακές αγορές στο εσωτερικό και παγκοσμίως.

  Για να αντιμετωπίσει την κινεζική και τη ρωσική επιρροή στον τομέα της τεχνολογίας, η ΕΕ θα πρέπει να οικοδομήσει ψηφιακές συμμαχίες με χώρες ομοϊδεάτες. 

  Η ΕΕ θα πρέπει να αναζητήσει μεγαλύτερη σύγκλιση με τις ΗΠΑ και με άλλους δυτικούς συμμάχους, και να προσφέρει στον παγκόσμιο νότο, ένα ελκυστικό εναλλακτικό δρόμο προς τη ψηφιακή ανάπτυξη.

  Προκειμένου η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και η Κομισιόν να πετύχουν σε αυτό το έργο, είναι απαραίτητη η σύμπνοια των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, των κρατών-μελών και μιας ποικιλίας ιδιωτών ενδιαφερόμενων.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://ecfr.eu/publication/the-geopolitics-of-technology-how-the-eu-can-become-a-global-player/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ