Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Μαϊ-2022 08:31

  Η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία "στιγμάτισαν" την Ευρώπη

  Η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία "στιγμάτισαν" την Ευρώπη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Pawel Zerka

  Δύο μεγάλες κρίσεις-η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία- έχουν παγιώσει την στήριξη πίσω από το project της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αλλά έχουν επίσης κλονίσει την αίσθηση της κατεύθυνσης της Ένωσης.

  Η ΕΕ αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων, από τη διεθνή ασφάλεια μέχρι την κλιματική αλλαγή, τη μετανάστευση και τη δημοκρατική παρακμή.

  Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορεί να μπουν στον πειρασμό να κάνουν παζάρια, όπως μεταξύ της γεωπολιτικής ενότητας της ΕΕ και την προσέγγισή της στις αξίες. Μεταξύ της ενεργειακής κυριαρχίας και της πράσινης ατζέντας. Μεταξύ της χρηματοπιστωτικής αλληλεγγύης και της οικονομικής σταθερότητας.

  Αλλά αυτά δεν είναι απλώς προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν –έχουν επίσης τη δυνατότητα να γίνουν το επίκεντρο του σκοπού της ΕΕ, ο οποίος μπορεί να επαναπροσδιοριστεί στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία.

  Τα ελεύθερα ΜΜΕ και ένας ακμάζων πολιτιστικός κλάδος είναι ζωτικής σημασίας για την καλλιέργεια του ευρωπαϊκού κλίματος –και είναι επομένως και απαραίτητα για τους Ευρωπαίους για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία αυτές τις προκλήσεις και να καθορίσουν την αίσθηση κατεύθυνσης της ΕΕ στα επόμενα χρόνια.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://ecfr.eu/special/sentiment-compass/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ