Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Μαϊ-2022 08:41

  Η αξία της συμφωνίας για βαθιά ολοκλήρωση της Αφρικής

  Εμπορικό έλλειμμα για τέταρτο διαδοχικό μήνα στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Iza Lejarraga

  Η νέα Αφρικανική Ηπειρωτική Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου, είναι η πρώτη συμφωνία μεγάλης κλίμακας για τη βαθιά ολοκλήρωση στην Αφρική, που καλύπτει τομείς όπως οι υπηρεσίες, οι επενδύσεις, η πολιτική ανταγωνισμού, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και το ψηφιακό εμπόριο.

  Η σύγκλιση μεταξύ των ρυθμιστικών πλαισίων βάσει της συμφωνίας και εκείνων της ΕΕ θα έχει σημαντική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην Αφρική.

  Η ΕΕ θα πρέπει να ανταποκριθείς στις αλλαγές που έχει φέρει η συμφωνία με τη δέσμευση της σε μεγαλύτερη συνεργασία με την Αφρική ως Ένωση.

  Αυτό θα απαιτήσει μια πιο συνεκτική προσέγγιση των εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ με μεμονωμένες αφρικανικές χώρες, μεταξύ άλλων μέσω αναθεώρησης των κανόνων προέλευσης.

  Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τη συνεργασία ΕΕ-Αφρικής σε μια νέα εμπορική ατζέντα, ιδιαίτερα ο ρόλος της εμπορικής πολιτικής στην πράσινη και τη ψηφιακή μετάβαση.

  Μέσω τεχνικής συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών, οι αφρικανικές χώρες και τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να προωθήσουν την αμοιβαία κατανόηση των προσεγγίσεων τους, σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://ecfr.eu/publication/trading-aims-the-value-of-africas-deep-integration-trade-agreement/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ