Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Οκτ-2021 07:50

  Η στρατιωτική ενίσχυση της Ρωσίας στην Κριμαία και στη Μαύρη Θάλασσα

  Η στρατιωτική ενίσχυση της Ρωσίας στην Κριμαία και στη Μαύρη Θάλασσα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Gustav Dressel

  Η ικανότητα της Ρωσίας να διεξάγει μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον κρατών της Μαύρης Θάλασσας, της δίνει τη δυνατότητα να τα φέρει σε δύσκολη θέση.

  Η μείωση της προβλεψιμότητας τέτοιων επιχειρήσεων είναι το πρώτο βήμα προς την αποτροπή τους, επειδή η Μόσχα ζυγίζει προσεκτικά τους κινδύνους.

  Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να αυξήσουν την στρατιωτική συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και να βελτιώσουν τις υποδομές που χρησιμοποιούν για να αναπτύξουν ενισχύσεις στην περιοχή.

  Αυτό θα τους επέτρεπε να αντιδράσουν στη ρωσική στρατιωτική κλιμάκωση και ως εκ τούτου, να αυξήσουν τους κινδύνους για τη Μόσχα.

  Με την Ουκρανία και τη Γεωργία να έχουν εμπλακεί σε χερσαίους πολέμους εναντίον της Ρωσίας, έχει δοθεί σχετικά λίγη προσοχή στο πόσα τρωτά σημεία έχουν ο εναέριος και ο θαλάσσιος χώρος της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

  Τα δυτικά κράτη θα μπορούσαν να ξεκινήσουν να αντιμετωπίζουν αυτές τις ευπάθειες, εγκαθιστώντας μια διεθνή ναυτική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα.

  Αυτό θα αντέκρουε τις προσπάθειες της Ρωσίας να αρνηθεί σε άλλες χώρες την ελεύθερη χρήση της θάλασσας, και θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να αμβλυνθούν οι μακροχρόνιες αντιπαλότητες μεταξύ συμμαχικών χωρών στην περιοχή.

  Αυτές οι προσπάθειες για την ενίσχυση της ασφάλειας των χωρών της Μαύρης Θάλασσας, θα εξαρτηθεί από βελτιώσεις σε άλλους τομείς, ιδιαίτερα στην ασφάλεια των κυβερνητικών επικοινωνιών, στην αντί-κατασκοπεία, στο κράτος δικαίου και στη μάχη ενάντια στη διαφθορά.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://ecfr.eu/publication/waves-of-ambition-russias-military-build-up-in-crimea-and-the-black-sea/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ