Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Ιουν-2021 08:44

  Πώς θα σχεδιαστεί ένα ευρωπαϊκό μέσο κατά των οικονομικών πιέσεων

  Πώς θα σχεδιαστεί ένα ευρωπαϊκό μέσο κατά των οικονομικών πιέσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Jonathan Hackenbroich και Paweł Zerka

  Η Ευρώπη διατρέχει όλο και πιο μεγάλο κίνδυνο οικονομικών πιέσεων από άλλες δυνάμεις.

  Για να προστατευτεί, η ΕΕ θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα νέο μέσο κατά του εξαναγκασμού (ACI), για να της επιτρέψει να επιβάλει οικονομικά αντίμετρα.

  Το ACI πρέπει να επιτρέψει αντίμετρα που είναι και αποτελεσματικά και αξιόπιστα. Εάν δεν το κάνει, αυτό θα μπορούσε να προκαλεί περισσότερους κινδύνους παρά οφέλη.

  Αυτά τα αντίμετρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν: εμπορικούς και επενδυτικούς περιορισμούς, ελέγχους εξαγωγών και εκποιήσεις σε συγκεκριμένους τομείς, και περιορισμούς στην πρόσβαση στις αγορές δημοσίων συμβάσεων της ΕΕ.

  Η ΕΕ θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει έναν μηχανισμό ευελιξίας για την καταπολέμηση αυτών των μορφών οικονομικών πιέσεων που το ACI δεν μπορεί να καλύψει ρητά.

  Το ACI θα πρέπει να είναι ένα εργαλείο αποπολιτικοποίησης. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο ως έσχατη λύση και θα πρέπει να περιλαμβάνει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό αποκλιμάκωσης για να προκαλέσει διάλογο και διαπραγματεύσεις.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://ecfr.eu/publication/measured-response-how-to-design-a-european-instrument-against-economic-coercion/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ