Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Ιουν-2021 08:18

  Πώς να εμποδίσουμε τη Γερμανία να γίνει μια ευρωσκεπτικιστική χώρα

  Πώς να εμποδίσουμε τη Γερμανία να γίνει μια ευρωσκεπτικιστική χώρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Mark Leonard και Jana Puglierin

  Εδώ και 15 μήνες που διαρκεί η πανδημία, υπήρξε μεγάλη κατάρρευση της εμπιστοσύνης των Γερμανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Οι Γερμανοί πολιτικοί πρέπει να αντιδράσουν στην αυξανόμενη πίεση που ασκείται στη συναίνεση της γερμανικής κοινωνίας για μια εξωστρεφή και φιλική προς την ΕΕ Γερμανία.

  Την ίδια στιγμή, οι παραδοσιακοί τρόποι σκέψης της Γερμανίας είναι όλο και πιο ακατάλληλοι για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων εξωτερικής πολιτικής.

  Για να βρεθεί ένα βιώσιμο μοντέλο για την οικονομική πολιτική, την πολιτική ασφάλειας, και για την ΕΕ, η επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει κάποια από τα ενοχλητικά ζητήματα που οι προκάτοχοι της έχουν συχνά αγνοήσει.

  Το κλειδί για να υπάρξει στήριξη για μια εξωστρεφή και φιλό-ευρωπαϊκή Γερμανία βρίσκεται, παραδόξως, στο να αγκιστρωθεί η γερμανική πολιτική σε ένα πιο στενό focus εθνικού συμφέροντος.

  Για να ασχοληθεί με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε έναν κόσμο που αλλάζει, οι εξωστρεφείς Γερμανοί πρέπει να διαμορφώσουν μια προοδευτική νέα εθνική ταυτότητα προτού αυτή καθοριστεί από τις δυνάμεις της απομόνωσης και του αποκλεισμού.

  Εάν η Γερμανία δεν αλλάξει την πορεία της, θα καταλήγει με μια ανεπαρκή εξωτερική πολιτική που στερείται λαϊκής υποστήριξης.

  Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να εξηγήσουν καλύτερα πώς το Βερολίνο χρησιμοποιεί την ΕΕ για να αυξήσει την επιρροή της για ως εκ τούτου να ενισχύσει τον πλούτο, την ευημερία και την ασφάλεια του γερμανικού λαού.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://ecfr.eu/publication/how-to-prevent-germany-from-becoming-eurosceptic/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ