Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 08:31

  Η ώρα της Ρώμης: Ο Draghi και η νέα στρατηγική της Ιταλίας

  Η ώρα της Ρώμης: Ο Draghi και η νέα στρατηγική της Ιταλίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Teresa Coratella και Arturo Varvelli

  Η Ιταλία αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη χρήση των κεφαλαίων από το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ, του οποίου η επιτυχία ή η αποτυχία πιθανότατα θα καθορίσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τα επόμενα χρόνια.

  Υπό τον πρωθυπουργό Mario Draghi, η χώρα εχει εστιάσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, προωθώντας παράλλημα τα ιταλικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα ως προέδρος της G20 και συμπροεδρεύων του COP26.

  Η κυβέρνηση Draghi αλλάζει τις προτεραιότητες της ιταλικής εξωτερικής πολιτικής  προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη διατλαντική σχέση και τον πολυμερισμό ευρύτερα.

  Αυτό σηματοδοτεί μια διαφορά με τις προσεγγίσεις των δύο προηγουμένων κυβερνήσεων, οι οποίες ήταν πιο πρόθυμες να συνεργαστούν με την Κίνα και τη Ρωσία.

  Η Ιταλία του Draghi θα εργαστεί πρωτίστως μαζί με άλλα μέλη της ΕΕ -ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας της υγείας, του κλίματος και της οικονομικής και των υποδομών ανάπτυξης- αλλά θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ ανταγωνιστικών μεγάλων δυνάμεων.

  Με τον τρόπο αυτό, η Ιταλία έχει μια ευκαιρία να τοποθετηθεί πιο κοντά στη Γάλλο-γερμανική μηχανή και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός πολυμερούς συστήματος στο οποίο ΕΕ και ΗΠΑ είναι ισότιμοι εταίροι.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://ecfr.eu/publication/romes-moment-draghi-multilateralism-and-italys-new-strategy/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ