Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Απρ-2021 09:34

  Πώς η Ευρώπη μπορεί να ανοικοδομήσει την πολυμέρεια μετά την πανδημία

  Πώς η Ευρώπη μπορεί να ανοικοδομήσει την πολυμέρεια μετά την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Anthony Dworkin

  Η πανδημία έχει φέρει στο προσκήνιο μια νέα ατζέντα για την πολυμέρεια, επικεντρωμένη σε τομείς που περιλαμβάνουν την παγκόσμια υγεία, την οικονομική ανάκαμψη, το κλίμα, την τεχνολογία και το εμπόριο.

  Στην προσπάθεια να προάγει τη συνεργασία παγκοσμίως, η ΕΕ πρέπει να λάβει υπόψη της τον ανταγωνισμό με την Κίνα και άλλες ανελεύθερες δυνάμεις σε όλους αυτούς τους τομείς.

  Η ΕΕ θα πρέπει να προωθήσει μια διττή στρατηγική, επιδιώκοντας από τη μια πλευρά την αναζωογόνηση θεσμών που περιλαμβάνουν αντίπαλες δυνάμεις, και από την άλλη να προωθεί βαθύτερη συνεργασία με ομοϊδεάτισσες χώρες.

  Η Ευρώπη θα πρέπει να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της παρασκευής εμβολίων παγκοσμίως και να ενθαρρύνει την ελεύθερη κυκλοφορία ιατρικών αγαθών, δημιουργώντας μια "λέσχη προετοιμασίας” των χωρών που δεσμεύονται για διαφάνεια στα συστήματα υγείας.

  Η ΕΕ θα πρέπει να ψάξει για τρόπους με τους οποίους θα συντονιστεί με την Κίνα, αναφορικά με το κλίμα και το παγκόσμιο χρέος, εστιάζοντας παράλληλα στο έργο της με τους φιλελεύθερους εταίρους, στην τεχνολογία και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://ecfr.eu/publication/how-europe-can-rebuild-multilateralism-after-covid-19/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ