Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Μαρ-2021 08:52

  Πώς θα πρέπει να προσεγγίσει τις σχέσεις με τη Ρωσία η ΕΕ

  Πώς θα πρέπει να προσεγγίσει τις σχέσεις με τη Ρωσία η ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Carl Bildt, Gustav Gressel, Kadri Liik, Nicu Popescu

  Τα τελευταία χρόνια, η ΕΕ έχει στηρίξει την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία, σε ήπιες κυρώσεις, περιοδικές προσφορές συνεργασίας για μια προσεκτική αντιμετώπιση των ρωσικών στρατηγικών ευαισθησιών.

  Αλλά η ρωσική προσέγγιση στην ΕΕ ήταν πολύ λιγότερο υπολογισμένη, περιλαμβάνοντας σκόπιμες προσπάθειες να διαταράξει την επιρροή της Ένωσης σε μεγάλες περιοχές της γειτονιάς της.

  Η ΕΕ θα πρέπει να πιέσει, να περιορίσει και να συνεργαστεί με τη Ρωσία, προετοιμάζοντας τον εαυτό της για δύσκολες διπλωματικές αλληλεπιδράσεις με τη χώρα.

  Η Ένωση θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει το πώς μιλά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, αναπτύσσοντας παράλληλα πιο στενούς στρατιωτικούς δεσμούς και δεσμούς ασφαλείας με επιλεγμένους γείτονες στα Βαλκάνια, την Ανατολική της γειτονιά και τη Μέση Ανατολή και Αφρική.

  Η ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσει επιλεκτικά να συνεργάζεται με τη ρωσική κυβέρνηση και την κοινωνία μέσω πολυμερών θεσμών, απλοποιημένων διαδικασιών βίζας, και διαλόγου με ένα ευρύ φάσμα οργανισμών.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://ecfr.eu/publication/push-back-contain-and-engage-how-the-eu-should-approach-relations-with-russia/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ