Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Δεκ-2020 07:56

  Εκλογή Biden: Μια νέα διατλαντική ευκαιρία για μεταμόρφωση, όχι αποκατάσταση των σχέσεων

  Εκλογή Biden: Μια νέα διατλαντική ευκαιρία για μεταμόρφωση, όχι αποκατάσταση των σχέσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εκλογή του Joe Biden σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη διατλαντική σχέση -διατηρώντας τη φιλελεύθερη διεθνή τάξη, η Αμερική θέλει μια Ευρώπη που να είναι κυρίαρχος εταίρος, όχι εξαρτώμενη απελπισμένη.

  Η Ουάσιγκτον θα προσβλέπει στην ΕΕ να στηρίξει την ηγεσία των ΗΠΑ στην περιοχή Ινδίας-Ειρηνικού έναντι της Κίνας, ενώ επίσης θέλει η Ευρώπη να αναλάβει περισσότερες ευθύνες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, και στην Αφρική.

  Ως αντάλλαγμα, η ΕΕ και τα κράτη-μέλη θα πρέπει να προτείνουν μια νέα διατλαντική συμφωνία που να περιλαμβάνει παγκόσμια ζητήματα, όπως την πολιτική για την υγεία, το εμπόριο, την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή και την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

  Τα χρόνια του Trump ενίσχυσαν τις προσπάθειες των Ευρωπαίων να ενισχύσουν τη δική τους κυριαρχία. Τώρα χρειάζεται να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένες προσφορές που μπορούν να κάνουν στη νέα κυβέρνηση.

  Αυτό δεν θα απαιτήσει τίποτα λιγότερο από μια θεμελιώδη αλλαγή νοοτροπίας για τους Ευρωπαίους, που θα πρέπει να καταστείλουν τυχόν υποστηρικτές της παλαιάς τάξης και να αποφασίσουν πώς θα βοηθήσουν να δημιουργηθεί εκ νέου.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://ecfr.eu/publication/a-new-transatlantic-bargain-an-action-plan-for-transformation-not-restoration/

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ