Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Νοε-2020 07:55

  Πώς θα απελευθερωθεί η Βοσνία από τον έλεγχο της Συμφωνίας Ντέητον

  Πώς θα απελευθερωθεί η Βοσνία από τον έλεγχο της Συμφωνίας Ντέητον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Majda Ruge

  Ένα τέταρτο του αιώνα μετά από τη συμφωνία του Dayton, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη απολαμβάνει ειρήνη. Αλλά τα τελευταία 15 χρόνια, η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν αποτύχει να πιέσουν για μεταρρυθμίσεις στη χώρα, μια παράλειψη που έχει επιτρέψει στους εθνοπολιτικούς ηγέτες να καταλάβουν το κράτος.

  Οι μεταρρυθμιστές πολιτικοί παράγοντες έχουν δημιουργήσει χώρο για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και μεταρρυθμίσεις στη διακυβέρνηση, σε διάσπαρτους δήμους. Για να επεκταθούν τέτοιες πρωτοβουλίες ωστόσο, είναι απαραίτητη η αλλαγή του κυβερνητικού modus operandi στα ανώτερα επίπεδα της κυβέρνησης.

  Η αποκατάσταση της ανεξαρτησίας στη δικαιοσύνη και η ενίσχυση του κράτους δικαίου είναι κλειδί για τη μελλοντική σταθερότητα και επιτυχία της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της οικονομίας της και της ανακοπής της μετανάστευσης.

  Το οργανωμένο έγκλημα και η διαφθορά ανησυχούν ήδη τις πρωτεύουσες της ΕΕ -και η νέα κυβέρνηση Biden φαίνεται να έχει τις ίδιες ανησυχίες. Μια συντονισμένη δράση ΕΕ-ΗΠΑ και η συνετή χρήση των κυρώσεων, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα των μεταρρυθμίσεων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://ecfr.eu/publication/how-europe-and-the-us-can-take-bosnia-beyond-dayton-25-years-later/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ