Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Νοε-2020 08:47

  Το Λονδίνο θα κάνει μια νέα αρχή με τη νέα αμερικανική ηγεσία

  Το Λονδίνο θα κάνει μια νέα αρχή με τη νέα αμερικανική ηγεσία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Nick Witney

  Το Λονδίνο θα ξεκινήσει αργά τη σχέση του με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση. Ο Joe Biden έχει αποκαλέσει τον Boris Johnson "φυσικό και συναισθηματικό κλώνο του Trump”.

  Δεν έχει κρύψει την αποδοκιμασία του για το Brexit. Και έχει προειδοποιήσει ότι η Βρετανία μπορεί να χάσει την ευκαιρία για μια διμερή συμφωνία εμπορίου εάν Θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη στην Ιρλανδία επιμένοντας στους τελευταίους της ελιγμούς να παραβιάσει την συμφωνία αποχώρησης του περασμένου έτους με την ΕΕ.

  Αλλά υπάρχει ελπίδα για ανάκτηση του χαμένου εδάφους το 2021, όταν η καλή τύχη βάζει την Βρετανία στην προεδρία της Συνόδου Κορυφής της G7 και της κλιματικής διάσκεψης COP26.

  Ο πραγματιστής Biden, πιστεύει ότι το Λονδίνο, πρέπει να έρθει στα συγκαλά του και να εκτιμήσει σωστά τη σημασία της Βρετανίας και τη χρησιμότητά της στην επιδίωξη της διεθνούς του ατζέντας. Η συζήτηση για μια στροφή προς την Ινδία-Ειρηνικό της εξωτερικής πολιτικής της Βρετανίας μετά το Brexit, υπαινίσσεται μια νέα αρένα στην οποία η Βρετανία ελπίζει να ικανοποιήσει τις ΗΠΑ.

  Πιοο άμεσα ωστόσο, οι αμερικανικές εκλογές αφήνουν τον Boris Johnson χωρίς περαιτέρω δικαιολογία να υπεκφύγει στο βασικό ερώτημα του Brexit -θέλει μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, ναι ή όχι;

  Για τον Johnson, αυτό ήταν πάντα μια απόφαση της τελευταίας στιγμής, μια πολιτική απόφαση. Δεν θα τον βοηθήσει με τους ακραίους υπέρμαχους της εξόδου από την ΕΕ εάν η επίτευξη μιας συμφωνίας δεν συνεπάγεται μόνο αναπόφευκτο συμβιβασμό αλλά υπαναχώρηση αναφορικά με την απειλή παραβίασης της συμφωνίας εξόδου. 

  Αλλά η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική μετά τις εκλογές: ο πραγματισμός και ο συμβιβασμός φαίνονται τώρα πιο αποδεκτά. Οι αποδόσεις για την επίτευξη μιας συμφωνίας ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου έχουν μειωθεί.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://ecfr.eu/article/views-from-the-capitals-what-bidens-victory-means-for-europe/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ