Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιουλ-2020 13:25

  Πώς η Γαλλία και η Γερμανία μπορούν να οικοδομήσουν μια γεωπολιτική Ευρώπη

  Πώς η Γαλλία και η Γερμανία μπορούν να οικοδομήσουν μια γεωπολιτική Ευρώπη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Jana Puglierin, Ulrike Esther Franke

  Η κρίση του κορονοϊού και η οικονομική ύφεση που προέκυψε έχουν κάνει πολλές προκλήσεις εξωτερικής πολιτικής πιο έντονες, ακόμη και όταν οι φορείς χάραξης πολιτικής σε επίπεδο ΕΕ αφιερώνουν μεγάλο μέρος της προσοχής τους σε εσωτερικά ζητήματα.

  Η έρευνα του ECFR σε Ευρωπαίους φορείς χάραξης πολιτικής και εμπειρογνώμονες, αποκαλύπτει τη σημασία της Γαλλίας και της Γερμανίας εντός της ΕΕ και την επίδραση που μπορούν να έχουν όταν συνεργάζονται η μία με την άλλη.

  Η έρευνα δείχνει ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ εξακολουθούν να είναι γεωπολιτικοί παράγοντες που πρέπει να αλλάξουν τη νοοτροπία τους εάν θέλουν να δημιουργήσουν μια ισχυρή ενιαία εξωτερική πολιτική.

  Η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει να αξιοποιήσουν το momentum που δημιούργησαν μέσω της συμφωνίας τους για το ταμείο ανάκαμψης, για να δώσουν στην ΕΕ μια πιο ισχυρή γεωπολιτική φωνή.

  Μαζί, έχουν ό,τι χρειάζονται: συνδέσεις στο νότο και στην ανατολή, καθώς και φιλοδοξίες και ρεαλισμό.

  Το Παρίσι θα πρέπει να προσπαθήσει πιο ενεργά και ευαίσθητα να εργαστεί με τους εταίρους του οι οποίοι θα είναι κρίσιμης σημασίας για τις γαλλικές πρωτοβουλίες εξωτερικής πολιτικής.

  Το Βερολίνο θα πρέπει να είναι πιο ανοιχτό και πιο ευέλικτο στ σχηματισμό εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας με μικρότερες ομάδες κράτν-μελών.

  Μπορείτε να δείτε το εκίμενο εδών: https://www.ecfr.eu/publications/summary/the_big_engine_that_might_how_france_and_germany_can_build_a_geopolitical_e

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ