Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 12:30

  Η Ρωσία και η μεταμόρφωση της Ανατολικής Γειτονίας της Ευρώπης

  Η Ρωσία και η μεταμόρφωση της Ανατολικής Γειτονίας της Ευρώπης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Dumitru Minzarari Vadim Pistrinciuc

  Η πολιτική της ΕΕ για την Ανατολική Γειτονία αναμένεται να αναβαθμιστεί αντί να υποβαθμιστεί , με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

  Το βασικό ελάττωμα της εν λόγω πολιτικής είναι ο σχεδιασμός της, ο οποίος επιτρέπει στις τοπικές πολιτικές ελίτ να οικοδομήσουν μια "δημοκρατία με προσωπείο”.

  Κλειδί στη δημοκρατική μεταρρύθμιση είναι η αληθινή αλλαγή του κράτους δικαίου και η ισχυρή ασφάλεια έναντι εξωτερικών απειλών.

  Η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου "κοινής κυριαρχίας” θα επέτρεπε στην ΕΕ να πιέσει για μεταρρυθμίσεις στα κράτη της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, εγγυώμενη το κράτος δικαίου και εκθέτοντας τις τοπικές ελίτ.

  Η αποτυχία να ενισχυθούν τα κράτη της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσεις κατά αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε να ενισχύσει τη Ρωσία και να επιτρέψει στον αυταρχισμό να διαδοθεί προς τα δυτικά, μέσα στην ΕΕ.

  Η ΕΕ θα πρέπει να καταστήσει την κοινή κυριαρχία ως τη βάση για μελλοντικές σχέσεις με στο πλαίσιο της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, εκμεταλλευόμενη το momentum της νέας διαδικασίας πρόσβασης που εξασφαλίστηκε από τη Γαλλία.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ecfr.eu/publications/summary/a_problem_shared_russia_and_transformation_of_europe_eastern_neighbourhood

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ