Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Δεκ-2019 11:05

  Η λογική του ευρωπαϊκού στρατού και η τεχνητή νοημοσύνη

  Η λογική του ευρωπαϊκού στρατού και η τεχνητή νοημοσύνη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ulrike Esther Franke

  Υπάρχει αυτή τη στιγμή πολύ λίγη ευρωπαϊκή σκέψη για το σημαίνει η τεχνητή νοημοσύνη για τον στρατό.

  Οι ειδικοί τεχνητής νοημοσύνης τείνουν να παραβλέπουν την Ευρώπη, εστιάζοντας στις ΗΠΑ και στην Κίνα. Αλλά η ΑΙ θα διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο για τις ευρωπαϊκές αμυντικές ικανότητες, και οι αποφάσεις της για τη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη θα επηρεάσουν το μέλλον της στρατιωτικής ΑΙ.

  Η Γαλλία και η Γερμανία είναι αντίθετες σε ότι αφορά στο φάσμα της ΑΙ στην Ευρώπη. Η Γαλλία θεωρεί την τεχνητή νοημοσύνη μέρος του γεωπολιτικού ανταγωνισμού και δείχνει ξεκάθαρο ενδιαφέρον στην στρατιωτική τεχνητή νοημοσύνη, ενώ η Γερμανία βλέπει την ΑΙ μόνο σαν οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα.

  Ο δηλωμένος στόχος της νέας Κομισιόν για την επίτευξη "ευρωπαϊκής τεχνολογικής κυριαρχίας” θα πρέπει να την οδηγήσει ώστε να ασχοληθεί με το ζήτημα της στρατιωτικής ΑΙ και να βοηθήσει τα κράτη-μέλη της ΕΕ να εναρμονίσουν τις προσεγγίσεις τους.

  Ενδεχόμενη αποτυχία να συντονιστεί σωστά σε αυτόν τον τομέα, θα μπορούσε να απειλήσει τη μελλοντική ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της PESCO και της ευρωπαϊκής άμυνας.

  Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο εδώ: https://www.ecfr.eu/publications/summary/not_smart_enough_poverty_european_military_thinking_artificial_intelligence

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων