Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Οκτ-2019 11:05

  Το μεγάλο παιχνίδι της Κίνας στη Μέση Ανατολή

  Το μεγάλο παιχνίδι της Κίνας στη Μέση Ανατολή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Camille Lons, Jonathan Fulton, Degang Sun, Naser Al-Tamimi

  Η Κίνα έχει αυξήσει σημαντικά το αποτύπωμά της, οικονομικά, πολιτικά και σε μικρότερο βαθμό στον τομέα της άμυνας, στη Μέση Ανατολή την τελευταία δεκαετία, και έγινε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος και εξωτερικός επενδυτής για πολλές χώρες στην περιοχή.

  Η Κίνα εξακολουθεί να έχει περιορισμένη διάθεση για να αμφισβητήσει την αμερικανική αρχιτεκτονική ασφάλειας στη Μέση Ανατολή ή να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περιφερειακή πολιτική.

  Ωστόσο η αυξανόμενη οικονομική παρουσία της χώρας είναι πιθανό να τη σύρει σε ευρύτερη ενασχόληση με την περιοχή, με τρόπους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.

  οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην περιφερειακή σταθερότητα και την πολιτική δυναμική, ιδιαίτερα σε σχέση με τα ευαίσθητα ζητήματα όπως η εποπτεία της τεχνολογίας και οι πωλήσεις όπλων.

  Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αυξήσουν την δέσμευσή τους με την Κίνα στην Μέση Ανατολή, με στόχο να επανεστιάσουν τον οικονομικό τους ρόλο σε εποικοδομητικές πρωτοβουλίες.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ecfr.eu/publications/summary/china_great_game_middle_east

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ