Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Σεπ-2019 13:54

  Τι σημαίνει η νέα πολιτική τάξη της Ουκρανίας για το μέλλον της

  Τι σημαίνει η νέα πολιτική τάξη της Ουκρανίας για το μέλλον της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Joanna Hosa και Andrew Wilson

  Πέντε χρόνια μετά από την επανάσταση του Maidan, οι ψηφοφόροι της Ουκρανίας ήταν δεκτικοί σε μια αλλαγή πορείας: κουρασμένοι από τον πόλεμο με τη Ρωσία, απογοητευμένοι από την Ευρώπη και πεπεισμένοι για την οικονομική παρακμή.

  Ο Volodomyr Zelensky ενσάρκωσε τις απαιτήσεις των Ουκρανών για κάτι "νέο” στις προεδρικές εκλογές αυτού του έτους, και πέτυχε να γίνει πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους.

  Ο λαϊκισμός του Zelensky σε συνδυασμό με την τελευταία τεχνολογία, του έχει επιτρέψει να έχει άνευ προηγουμένου άμεση σχέση με τους ψηφοφόρους.

  Παρά την σαρωτική νίκη του προέδρου, πολλοί παράγοντες συνεχίζουν να περιορίζουν την Ουκρανία: η ρωσική επιθετικότητα στο Ντονμπας, η ουκρανική εξάρτηση από τη Δύση, και η ενδημική διαφθορά στην κυβέρνηση -συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης ολιγαρχικής επιρροής που θα μπορούσε να πλήξει τις μεταρρυθμίσεις.

  Οι Δυτικοί εταίροι θα πρέπει να αγκαλιάσουν την πρόσφατη ανανέωση της βουλής της Ουκρανίας (Rada), υποστηρίζοντας τη νέα κυβέρνηση, αυξάνοντας την παρουσία ευρωπαϊκής ασφάλειας στην Ουκρανία και βοηθώντας να καταπολεμηθεί η ρωσική παραπληροφόρηση, παραμένοντας παράλληλα σε επιτυφαλκή για ενδεχόμενη επιστροφή της διαφθοράς.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ecfr.eu/publications/summary/zelensky_unchained_what_ukraines_new_political_order_means_for_its_future

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ