Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Σεπ-2019 11:57

  Λαϊκή απαίτηση για ισχυρή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική

  Λαϊκή απαίτηση για ισχυρή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Susi Dennison

  Οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι υπάρχει μια αυξανόμενη πιθανότητα για μια πιο συνεκτική και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική της ΕΕ σε έναν επικίνδυνο, ανταγωνιστικό κόσμο.

  Θέλουν να δουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να μεγαλώνει ως γεωπολιτικός παράγοντας και να διαγράψει τη δική της πορεία.

  Αλλά οι φορείς χάραξης πολιτικής θα πρέπει να κερδίσουν το δικαίωμα να ενισχύσουν τη δύναμη της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, παράγοντας χειροπιαστά αποτελέσματα και παρακολουθώντας τα μηνύματα που έχουν στείλει σε αυτούς οι ψηφοφόροι.

  Οι περισσότεροι πολίτες της ΕΕ πιστεύουν ότι ζουν σε μια ΕΕ στην οποία δεν μπορούν πλέον να εξαρτώνται από την αμερικανική εγγύηση ασφάλειας, και ότι η διαδικασία διεύρυνσης θα πρέπει να σταματήσει.

  Πιστεύουν ότι αυτό είναι κρίσιμο για την αντιμετώπιση των υπαρξιακών προκλήσεων -όπως η κλιματική αλλαγή και η μετανάστευση- σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

  Η νέα ηγεσία των θεσμικών οργάνων της ΕΕ θα πρέπει να επιτρέψει αυτές τις πολιτικές παρορμήσεις να κατευθύνουν την προσέγγισή τους στις εξωτερικές υποθέσεις.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ecfr.eu/publications/summary/popular_demand_for_strong_european_foreign_policy_what_people_want

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ