Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Σεπ-2019 11:03

  Η Ισπανία και η λαϊκιστική πρόκληση για τη μετανάστευση

  Η Ισπανία και η λαϊκιστική πρόκληση για τη μετανάστευση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Shoshana Fine και Jose Ignacio TOrreblanca

  Η Ισπανία και η Ευρώπη χρειάζονται ένα νέο αφήγημα για τη μετανάστευση –υπάρχει μια συνειδητοποίηση αυτού στην Ισπανία αλλά μένει να φανεί πώς θα το εφαρμόσει η χώρα αυτό στην πράξη.

  Οι Ισπανοί είναι σχετικά ανοιχτοί απέναντι στη μετανάστευση, αλλά η πρόκληση πολιτικής για την κυβέρνηση πρέπει να είναι η άμβλυνση, όχι η πρόκληση ανησυχιών για μεταναστευτική εισβολή.

  Η ισπανική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου της ΕΕ, τασσόμενη υπέρ της αλληλεγγύης και της από κοινού ευθύνης, σε αντίθεση με το να σταματά απλώς τις "δευτερογενείς μετακινήσεις".

  Η ισπανική μεταναστευτική διπλωματία φιλοδοξεί να συνεργαστεί με τις χώρες προέλευσης και διαμετακόμισης, αντί να ενεργεί ως αντίπαλος με αυτές.

  Η ισπανική εμπειρία θα πρέπει να ενημερώσει τις προσπάθειες των κρατών-μελών της ΕΕ να απαντήσουν στις λαϊκιστικές προκλήσεις: θα πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή σχεδιασμένες και προληπτικές πολιτικές, που εκλαμβάνουν την μετανάστευση ας φυσιολογική και απαραίτητη.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ecfr.eu/publications/summary/border_games_spain_answer_to_the_populist_challenge_on_migration

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ