Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Σεπ-2019 13:36

  Οι μεταρρυθμίσεις στην ασφάλεια και στο δικαστικό σώμα στην Ουκρανία

  Οι μεταρρυθμίσεις στην ασφάλεια και στο δικαστικό σώμα στην Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Gustav Gressel

  Παρά τη βαθιά δυσαρέσκεια των Ουκρανών με τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα του δικαστικού σώματος και των σωμάτων ασφαλείας, η κυβέρνηση Poroshenko απέτυχε να μεταρρυθμίσει αυτές τις υπηρεσίες.

  Η πολιτική παρέμβαση και ο ατομικός πλουτισμός ήταν εδώ και καιρό μέρος της πρακτικής αυτών των υπηρεσιών, επισκιάζοντας την σκληρή δουλειά για την οποία συχνά είναι ικανές, και συγκρατώντας τα μεταρρυθμιστικά στοιχεία.

  Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα και της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ουκρανίας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αλλά μία απλή θέσπιση νέων νόμων δεν θα είναι αρκετή. Ένα πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η αντικατάσταση των εδραιωμένων υψηλόβαθμων στελεχών.

  Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν εργαστεί αποτελεσματικά μαζί για να ενθαρρύνουν τις μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία, αλλά πρέπει τώρα να διασφαλίσουν ότι αυτές οι υπηρεσίες παραμένουν υψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης Zelensky και των μελών της Rada (του κοινοβουλίου).

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ecfr.eu/publications/summary/guarding_the_guardians_ukraine_security_and_judicial_reforms_under_zelensky

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ