Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Ιουν-2019 14:30

  Η μεγάλη νίκη του Salvini

  Η μεγάλη νίκη του Salvini
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιταλική εικόνα σήμερα είναι σαφώς καθορισμένη, αν και παραμένει περίπλοκη. Ο Salvini είναι ο μεγάλος νικητής με το 34,3% των ψήφων και το Κίνημα 5 Αστέρων είναι ο μεγάλος χαμένος με 17,1%: ο πρώτος έλαβε 50% περισσότερες ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2018, και ο δεύτερος έχασε 50%.

  Ο "μισός νικητής" είναι το Δημοκρατικό Κόμμα: είναι πλέον το δεύτερο κόμμα στην Ιταλία, με 22,7%, αλλά κέρδισε μόλις 4%-5% περισσότερο σε σχέση με το 2018.

  Τα μεγάλα νέα που σχεδιάζει ο Salvini να φέρει στην Ευρώπη είναι ότι η Ιταλία, με τις ευρωεκλογές, έχει τώρα μια πιο δεξιά κυβέρνηση, μια δυναμική που δεν αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη αν και με κάποιες εξαιρέσεις –την Ουγγαρία και την Πολωνία.

  Επιπλέον, η κοινοβουλευτική ομάδα με την οποία θα ενταχθεί ο Salvini στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα μπορούσε να διαθέτει 100-150 ευρωβουλευτές, ένας αριθμός όχι αρκετά υψηλός για να επηρεάσει και να αναδιαμορφώσει την πολιτική της ΕΕ, όπως έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει.

  Η πραγματική πολιτική πρόκληση για τον Salvini τώρα είναι να μεταμορφωθεί ο ίδιος σε Ευρωπαίο ηγέτη, όχι εθνικό πια, για να αποδείξει ότι μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής για την Ευρώπη και να βρει κοινό πολιτικό έδαφος με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, δηλαδή τη Le Pen, τον Farage και τον Orban, τους οποίους βλέπει ως συμμάχους του.

  Η μεταρρύθμιση της διαχείρισης του μεταναστευτικού και των δημοσιονομικών πολιτικών της ΕΕ, θα βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής στρατηγικής του για την Ευρώπη και μεγάλο μέρος της επιτυχίας του θα εξαρτάται από το πώς θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ευρωπαϊκές συμμαχίες για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς και τους στόχους.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ