Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Απρ-2019 08:46

  Τι θέλουν στα αλήθεια οι Ευρωπαίοι από τις εκλογές του Μαΐου

  Τι θέλουν στα αλήθεια οι Ευρωπαίοι από τις εκλογές του Μαΐου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Ivan Krastev, Mark Leonard και Susi Dennison

  ΟΙ ευρωεκλογές του 2019 θα διαφέρουν ριζικά από τους τίτλους των εφημερίδων: δεν θα είναι δημοψήφισμα για τη μετανάστευση.

  Η νέα έρευνα ECFR/YouGov αποκαλύπτει μεγάλη ρευστότητα στις τρέχουσες προβλέψεις για τις εκλογές. Το 70% των Ευρωπαίων που είναι βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν, δεν έχουν ακόμη αποφασίσει. Σχεδόν 100 εκατ. ψηφοφόροι ταλαντεύονται.

  Ο μεγάλος διχασμός δεν είναι η "ανοιχτή Ευρώπη” έναντι των "κλειστών εθνών-κρατών” αλλά μεταξύ των συστημικών και της αλλαγής. Αριθμός-ρεκόρ ανθρώπων υποστηρίζουν τώρα την ΕΕ -και ακόμη και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα έχουν επαναπροσδιορίσει τη θέση τους.

  Δεν υπάρχει κανένα ενιαίο ζήτημα στο μυαλό των ψηφοφόρων. Στην πραγματικότητα, πολλοί ανησυχούν για την εσωτερική μετανάστευση παρά για τη μετανάστευση. Και πολλοί είναι περισσότερο ανήσυχοι για τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό (87 εκατ, 22% του εκλογικού σώματος της ΕΕ), για την άνοδο του εθνικισμού (45 εκατ., 11%), και την οικονομία (63 εκατ., 16%). Μόλις 59 εκατ. Αναδεικνύουν τη μετανάστευση ως μία από τις κύριες απειλές της Ευρώπης, δηλαδή μόνο το 15% των ψηφοφόρων της ΕΕ.

  Αυτά τα ευρήματα ρίχνουν φως στα ζητήματα που θα καθορίσουν την ψήφο των Ευρωπαίων και τα πεδία μάχης στα οποία μπορούν να συμμετέχουν τα μετριοπαθή συστημικά κόμματα. Είναι κρίσιμο ότι οι ψηφοφόροι τώρα είναι έτοιμοι να μετακινηθούν σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις -επομένως, ακόμη και εξελίξεις της τελευταίας στιγμής θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την τελική σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ecfr.eu/specials/what_europeans_really_want_five_myths_debunked#country-results
   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων