Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Δεκ-2018 09:04

  Η Γερμανία, η Πολωνία και τα προβλήματα της εποχής Trump

  Η Γερμανία, η Πολωνία και τα προβλήματα της εποχής Trump
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Piotr Buras και Josef Janning

  ΤΟ Βερολίνο και η Βαρσοβία έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πώς θα απαντήσουν στην πρόκληση που αποτελεί η προεδρία του Trump για την Ευρώπη.

  Ενώ η Γερμανία δίνει έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της ενότητας της Ευρώπης, η πολωνική απάντηση είναι να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της νέας πολιτικής πραγματικότητας και να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

  Αυτές οι διαφορετικές προσεγγίσεις ίσως επιδεινώσουν την κρίση στις πολωνό-γερμανικές διμερείς σχέσεις και ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τις πολιτικές άμυνας και εξοπλισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

  Η Βαρσοβία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ΝΑΤΟ ως πλαίσιο για συζητήσεις αναφορικά με την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Πολωνία.

  Η Γερμανία θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε μια στρατηγική συζήτηση για το ζήτημα και να μην κρύβεται πλέον πίσω από τις ανησυχίες της για την ιδρυτική πράξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας (την οποία η Ρωσία έχει καταργήσει).

  Αντί να μιλάνε για την "ευρωπαϊκή κυριαρχία", η Πολωνία και η Γερμανία θα πρέπει να ενωθούν με άλλα κράτη-μέλη και να προσδιορίσουν σαφώς τα ευάλωτα σημεία τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΕ στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προκύπτουν από την πολιτική των ΗΠΑ.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ecfr.eu/publications/summary/divided_at_the_centre_germany_poland_and_the_troubles_of_the_trump_era
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων