Μυστήριο στη Ρωσία με τον θάνατο ακόμα ενός πρώην αξιωματούχου: Βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του από πνιγμό

Σάββατο, 07-Φεβ-2026 17:30

Μυστήριο στη Ρωσία με τον θάνατο ακόμα ενός πρώην αξιωματούχου: Βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του από πνιγμό

Νεκρός στο διαμέρισμά του, στο κέντρο της Μόσχας, βρέθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Ρωσίας Σεργκέι Τρόπιν.

Σύμφωνα με το RIA Novosti, που επικαλείται τις τοπικές αρχές. Το άψυχο σώμα του πρώην αξιωματούχου εντοπίστηκε στο μπάνιο και οι πρώτες πληροφορίες αποδίδουν τον θάνατό του σε πνιγμό, αποκλείοντας για την ώρα, την εγκληματική ενέργεια.

Ο Σεργκέι Τρόπιν υπηρέτησε ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Ρωσίας από τον Φεβρουάριο του 1996 έως τον Μάρτιο του 1997 υπό την προεδρία του Μπόρις Γέλτσιν, ο οποίος τον Μάιο του 1996 του απένειμε τον υψηλότερο βαθμό του Κρατικού Συμβούλου Δικαιοσύνης 1ης τάξης.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως τον περασμένο μήνα (Ιανουάριο), ένας ακόμα πρώην αξιωματούχος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Αλεξέι Σκλιάρ, είχε βρεθεί νεκρός στο διαμέρισμά του στη Μόσχα.

Συνολικά, από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, περισσότεροι από 20 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πεθάνει υπό περίεργες ή τουλάχιστον αδιευκρίνιστές συνθήκες.

Τον Σεπτέμβριο του 2025, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής για την Ανάπτυξη των Μεταφορικών Υποδομών της Αγίας Πετρούπολης, Αλεξάντερ Φεντότοφ, έπεσε από το παράθυρο ενός ξενοδοχείου στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, ενώ την προηγούμενη μέρα, είχε βρεθεί νεκρός από μαχαιριά ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της Rosreestr, Μπόρις Αβακιάν, στο αρμενικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη.

Τον Ιούλιο του 2025, ο υπουργός Μεταφορών Ρόμαν Σταροβόιτ φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του, ενώ λίγο μετά, ο αναπληρωτής του Αντρέι Κορνέιτσουκ πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, καταγράφηκαν επίσης κάθε μήνα θάνατοι αξιωματούχων. Μεταξύ αυτών είναι ο αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης του Βλαδιβοστόκ, Κωνσταντίν Κλιούεφ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Ταϊλάνδη. ο Γιεβγένι Γκολόβατι, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος "Π" του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Βλαντιμίρ Αναγιέφ, αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας Αρχάγγελσκ, ο οποίος πέθανε ενώ έπαιζε χόκεϊ, αλλά και ο Ιγκόρ Ροζνέφ, αναπληρωτής επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας του Κρασνογιάρσκ.

Πηγή: ΕΡΤΝews