Ζαχάροβα: Η επιτροπή για τις ζημίες του πολέμου στην Ουκρανία δεν έχει νομική ισχύ για τη Μόσχα
Πέμπτη, 18-Δεκ-2025 14:35
Η Διεθνής Επιτροπή Αξιώσεων για την Ουκρανία, που συστάθηκε από ορισμένες ευρωπαϊκές δυνάμεις, δεν έχει νομική ισχύ για τη Ρωσία και αποτελεί προσπάθεια των ευρωπαϊκών χωρών να διαδώσουν προπαγάνδα κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Ευρώπη ίδρυσε την Τρίτη μια Διεθνή Επιτροπή Αξιώσεων για την Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την αποζημίωση του Κιέβου για τις ζημίες ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων που προκλήθηκαν από τις ρωσικές επιθέσεις και τα φερόμενα εγκλήματα πολέμου.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι οι αποφάσεις μιας τέτοιας επιτροπής δεν θα έχουν νομική ισχύ για τη Ρωσία και σημείωσε ότι ορισμένες χώρες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην επιτροπή, όπως μεταδίδει το Reuters.