Ρωσία: "Έτοιμη" για επανέναρξη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη

Τετάρτη, 12-Νοε-2025 11:12

Ρωσία: "Έτοιμη" για επανέναρξη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11.22

"Έτοιμη" για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη είναι η Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών, τον Αλεξέι Πολιστσούκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών από τις 23 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Αλεξέι Πολιστσούκ, "οι τουρκικές αρχές έχουν επανειλημμένα ζητήσει την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων".

"Η ρωσική ομάδα είναι έτοιμη για αυτό, η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ουκρανίας", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Ουκρανία απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου ότι φέρει την ευθύνη για την καθυστέρηση της ειρηνευτικής διαδικασίας, καθώς ο πόλεμος πλησιάζει στο τέλος του τέταρτου έτους.

Στη συνάντηση της 23ης Ιουλίου, η οποία διήρκεσε μόλις 40 λεπτά, η ουκρανική πλευρά πρότεινε μια συνάντηση τον Αύγουστο μεταξύ του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη συνέχεια, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Πούτιν ήταν πρόθυμος να συναντήσει τον Ζελένσκι, αλλά μόνο στη Μόσχα - ένας όρος που απορρίφθηκε από το Κίεβο.