Ο Τραμπ δηλώνει ξανά απογοητευμένος από τον Πούτιν - Απειλεί την Ισπανία με δασμούς για την άρνηση της να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες

Τρίτη, 14-Οκτ-2025 22:06

Ο Τραμπ δηλώνει ξανά απογοητευμένος από τον Πούτιν - Απειλεί την Ισπανία με δασμούς για την άρνηση της να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε για άλλη μια φορά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια δηλώσεων σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, λέγοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης απλώς δεν επιθυμεί να τερματίσει τον πόλεμό του στην Ουκρανία.

"Κοιτάξτε, είμαι πολύ απογοητευμένος επειδή ο Βλαντιμίρ και εγώ είχαμε μια πολύ καλή σχέση, πιθανώς εξακολουθούμε να έχουμε", είπε ο Τραμπ.

"Πρέπει πραγματικά να διευθετήσει αυτόν τον πόλεμο. Και ξέρετε ότι έχουν μεγάλες ουρές που περιμένουν βενζίνη στη Ρωσία αυτή τη στιγμή... Και ξαφνικά η οικονομία του θα καταρρεύσει", πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Απειλές προς την Ισπανία 

Ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε παράλληλα την Ισπανία με εμπορικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων δασμών, λέγοντας ότι είναι δυσαρεστημένος με την άρνησή της να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 5% και χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ασέβεια προς το ΝΑΤΟ.

"Είμαι πολύ δυσαρεστημένος με την Ισπανία. Είναι η μόνη χώρα που δεν αύξησε τον αριθμό στο 5%... οπότε δεν είμαι ευχαριστημένος με την Ισπανία", δήλωσε.

"Σκεφτόμουν να τους επιβάλω εμπορικές κυρώσεις μέσω δασμών εξαιτίας αυτού που έκαναν, και νομίζω ότι μπορεί να το κάνω", πρόσθεσε.

Η Ισπανία είναι το μόνο μέλος της συμμαχίας των 32 κρατών που δεν δεσμεύτηκε να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες στο 5% του ΑΕΠ, όπως συμφωνήθηκε από τους ηγέτες του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο.