Όρμπαν: Θα υποστηρίξουμε σθεναρά την ουγγρική θέση για την Ουκρανία
Πέμπτη, 02-Οκτ-2025 10:10
Ο Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε την Πέμπτη ότι "θα υποστηρίξει σθεναρά την ουγγρική θέση για την Ουκρανία" σε μια σύνοδο κορυφής στην Κοπεγχάγη, όπου, όπως είπε, "οι ηγέτες της ΕΕ θέλουν να χρηματοδοτήσουν την προμήθεια όπλων και να επιταχύνουν την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ".
"Κοπεγχάγη, δεύτερη μέρα. Η κατάσταση είναι σοβαρή. Έχουν τεθεί επί τάπητος προτάσεις που υποστηρίζουν ανοιχτά τον πόλεμο. Θέλουν να παραδώσουν κονδύλια της ΕΕ στην Ουκρανία. Προσπαθούν να επιταχύνουν την ένταξη της Ουκρανίας με κάθε είδους νομικά τεχνάσματα. Θέλουν να χρηματοδοτήσουν την προμήθεια όπλων", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Θα παραμείνω σταθερός στη θέση της Ουγγαρίας", σύμφωνα με το Reuters.
📍 Copenhagen, day two. The situation is serious. Outright pro-war proposals are on the table. They want to hand over EU funds to Ukraine. They are trying to accelerate Ukraine’s accession with all kinds of legal tricks. They want to finance arms deliveries. All these proposals… pic.twitter.com/86qEC83kIX
— Orbán Viktor (@PM_ViktorOrban) October 2, 2025