Ιαπωνία: Σε χαμηλό τεσσάρων ετών οι εξαγωγές τον Ιούλιο

Τετάρτη, 20-Αυγ-2025 08:06

Ιαπωνία: Σε χαμηλό τεσσάρων ετών οι εξαγωγές τον Ιούλιο

Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα τεσσάρων ετών κατέγραψαν τον Ιούλιο οι εξαγωγές στην Ιαπωνία καθώς οι αποστολές προϊόντων προς τις δύο μεγαλύτερες αγορές, ΗΠΑ και Κίνα, μειώθηκαν. 

Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από την πρόβλεψη συρρίκνωσης της τάξεως του 2,1% σε δημοσκόπηση οικονομολόγων του Reuters και σε σύγκριση με τη μείωση 0,5% τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρθηκε, οι εξαγωγές βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ συνέχισαν επίσης να μειώνονται, κατά 10,1% τον Ιούλιο ελαφρώς ηπιότερα από την πτώση 11,4% του Ιουνίου. Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά για τις ιαπωνικές εξαγωγές.

Οι αποστολές προς την ηπειρωτική Κίνα - τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών της Ιαπωνίας - μειώθηκαν κατά 3,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, αλλά οι αποστολές προς το Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 17,7%.

Στο μεταξύ, οι εισαγωγές στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μειώθηκαν κατά 7,5%, λιγότερο από την αναμενόμενη πτώση 10,4%.