Σε κατάσταση συναγερμού ολόκληρη η Πορτογαλία - Μαίνονται τρεις μεγάλες δασικές πυρκαγιές
Τετάρτη, 30-Ιουλ-2025 11:17
Δύναμη 1.500 πυροσβεστών επιχειρούν για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και μέρες στο βόρειο και το κεντρικό τμήμα της Πορτογαλίας, ενώ εκατοντάδες παραμένουν σε ετοιμότητα, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
Στον πορτογαλικό βορρά, σφοδρή πυρκαγιά κατακαίει από το Σάββατο το εθνικό πάρκο Peneda-Geres και η δασική πυρκαγιά της Αρούκα που ξέσπασε την Δευτέρα παραμένει ενεργή.
Τρεις μεγάλες πυρκαγιές στην κεντρική Πορτογαλία τέθηκαν υπό έλεγχο την νύκτα.
Ωστόσο, η σημερινή ημέρα αναμένεται δύσκολη εξαιτίας των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών, με ισχυρούς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να φθάσουν τους 40°C.
Ολόκληρη η πορτογαλική επικράτεια βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για "ύψιστο, πολύ υψηλό ή υψηλό" κίνδυνο δασικών πυρκαγιών.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ