Απελευθερώθηκε η Ιταλίδα δημοσιογράφος που κρατείτο στο Ιράν
Τετάρτη, 08-Ιαν-2025 12:40
Η Ιταλίδα δημοσιογράφος Τσετσίλια Σάλα, η οποία είχε συλληφθεί και φυλακιστεί στο Ιράν προ εβδομάδων, απελευθερώθηκε από τις ιρανικές αρχές.
Σύμφωνα με το γραφείο της πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, η δημοσιογράφος βρίσκεται ήδη σε αεροσκάφος που τη μεταφέρει στην πατρίδα της.
Όπως έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές, η Σάλα, η οποία αφέθηκε ελεύθερη σήμερα έπειτα από τρεις εβδομάδες κράτησης στις φυλακές της Τεχεράνης, πρόκειται να φτάσει στο αεροδρόμιο "Τσαμπίνο" της Ρώμης, στις 15:30, τοπική ώρα.
Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι η πρωθυπουργός Μελόνι ευχαρίστησε όλους όσοι κατέστησαν δυνατή την απελευθέρωση της Σάλα και ότι τηλεφώνησε η ίδια στους γονείς της δημοσιογράφου για να τους ανακοινώσει ότι η κόρη τους επιστρέφει στη Ρώμη.