Ισραηλινοί σπεύδουν στα καταφύγια καθώς σειρήνες ηχούν στο κεντρικό τμήμα της χώρας
Δευτέρα, 14-Οκτ-2024 18:10
Εκατομμύρια Ισραηλινοί έσπευσαν στα καταφύγια σήμερα, καθώς ηχούν οι σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ, ως απάντηση σε βλήματα που ερρίφθησαν από τον Λίβανο, έγινε γνωστό από τον στρατό.
Οι σειρήνες ήχησαν μεταξύ άλλων στο Τελ Αβίβ, το οικονομικό κέντρο της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε πως "έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εντοπιστούν τοποθεσίες που έχουν πλήγεί από τα συντρίμμια ρουκετών".
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επίσης πως προσπάθειες αναχαίτισης έγιναν απέναντι σε βλήματα που ερρίφθησαν από τον Λίβανο. Ειδικότερα, τρία βλήματα διέσχισαν τον αέρα από τον Λίβανο προς την ισραηλινή επικράτεια και όλα τους αναχαιτίστηκαν. Ισραηλινά αεριωθούμενα έπληξαν τον εκτοξευτή απ’ όπου ερρίφθησαν τα βλήματα, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.
Οι ρίψεις αυτές έλαβαν χώρα την επομένη ενός πλήγματος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ προς τη Χάιφα (βόρεια), που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις στρατιώτες, κατά τη διάρκεια της φονικότερης επίθεσης εναντίον του Ισραήλ από την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στον νότιο Λίβανο, στα τέλη Σεπτεμβρίου.
"Ομοβροντία ρουκετών" εναντίον της ισραηλινής πόλης Σαφέντ
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα πως εκτόξευσε μια "μεγάλη ομοβροντία ρουκετών" εναντίον της πόλης Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο στον Λίβανο με τη φιλοϊρανική οργάνωση.
Στην ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ λέει ότι απάντησε στα ισραηλινά πλήγματα εναντίον του Λιβάνου.
Σήμερα, την επομένη μιας επίθεσης με drones, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις στρατιώτες κοντά στη Χάιφα, τη μεγάλη πόλη στο βόρειο Ισραήλ, η Χεζμπολάχ έκανε γνωστό πως εμπλέκεται σε χερσαίες μάχες με Ισραηλινούς στρατιώτες στον νότιο Λίβανο και ανέλαβε την ευθύνη για τις ρίψεις ρουκετών σε πόλεις του βόρειου και κεντρικού Ισραήλ.
Διαβάστε ακόμα:
* Χεζμπολάχ: Προειδοποιεί με νέες επιθέσεις - "Πώς καταφέραμε να διαπεράσουμε την ισραηλινή αεράμυνα"
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ