"Άλμα" άνω του 35% για τη MorphoSys, μετά τις αναφορές για πιθανή εξαγορά από τη Novartis

Δευτέρα, 05-Φεβ-2024 18:15

"Άλμα" άνω του 35% για τη MorphoSys, μετά τις αναφορές για πιθανή εξαγορά από τη Novartis

"Άλμα" άνω του 35% σημειώνει η μετοχή της φαρμακευτικής εταιρείας MorphoSys, μετά τις αναφορές ότι η Novartis βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της εταιρείας.

Ειδικότερα, η άνοδος της μετοχής της MorphoSys έφτασε έως και το 37,38%, στο  υψηλότερο επίπεδο των δύο και πλέον ετών, μετά από σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Ειδικότερα, το πρακτορείο ανέφερε ότι η Novartis βρίσκεται σε καλύτερη θέση από την Incyte Corp. η οποία έχει επίσης δείξει ενδιαφέρον για την εξαγορά.

Σημειώνεται ότι η Novartis βγαίνει από μια αναδιάρθρωση υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Vas Narasimhan, ο οποίος μείωσε τις θέσεις εργασίας ενώ αποσχίστηκαν μονάδες για να επικεντρωθεί η εταιρεία πιο στοχευμένα σε συγκεκριμένες ασθένειες με υψηλή δυναμική ανάπτυξης. Η ελβετική εταιρεία διατηρεί το βλέμμα της στραμμένο σε στόχους εξαγορών ύψους 5 δισ. δολαρίων ή χαμηλότερα, δήλωσε ο Narasimhan στο Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.

Συμπεριλαμβανομένης της σημερινής ανόδου της μετοχής, η MorphoSys έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 2 δισ. ευρώ (2,1 δισ. δολάρια).

Η μετοχή της Novartis από τη μεριά της "άγγιξε" άνοδο έως και 0,7%.