"Βουτιά" άνω του 12% για τη Virgin Galactic καθώς ο Μπράνσον απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω επενδύσεων

Δευτέρα, 04-Δεκ-2023 14:19

Virgin Galactic: Πώληση μετοχών αξίας 300 εκατ. δολαρίων από τον Μπράνσον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:43

Η μετοχή της Virgin Galactic σημειώνει "βουτιά" άνω του 12%, καθώς ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω επενδύσεων στην εταιρεία, σύμφωνα με το CNBC.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ο Μπράνσον δήλωσε ότι η επιχειρηματική του αυτοκρατορία δεν έχει πλέον "πολύ βαθιές τσέπες" στον απόηχο της πανδημίας του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι η Virgin Galactic έχει "επαρκή κεφάλαια για να λειτουργήσει από μόνη της".

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον Μπράνσον το 2004, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα περικοπές θέσεων εργασίας και την αναστολή εμπορικών πτήσεων για 18 μήνες από τις αρχές του 2024.

Η περικοπή του κόστους αποτελεί μέρος ενός σχεδίου εξοικονόμησης κεφαλαίων για την ανάπτυξη ενός μεγαλύτερου αεροσκάφους, ονόματι Delta, το οποίο έχει στόχο να μεταφέρει τους επιβάτες στο διάστημα. Η εκτίμηση του ομίλου είναι πως η τρέχουσα χρηματοδότηση θα τον κρατήσει μέχρι το 2026, όταν το Delta αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία.

Σημειώνεται ότι η Virgin Investments παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Virgin Galactic με ποσοστό 7,69%, πίσω από το 8,43% της State Street Global Advisors.