Γαλλία: Εκκενώνεται το ανάκτορο των Βερσαλλιών λόγω απειλής για βόμβα

Τρίτη, 17-Οκτ-2023 14:11

ΑΜΠΕ - 22155693

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:34

Το ανάκτορο των Βερσαλλιών εκκενώνεται και πάλι μέσα σε τέσσερις ημέρες έπειτα από ειδοποίηση για βόμβα και θα παραμείνει κλειστό για το υπόλοιπο τη ημέρας, έγινε γνωστό από την αστυνομία και την αρχή διαχείρισης του ανακτόρου.

"Για λόγους ασφαλείας το ανάκτορο των Βερσαλλιών εκκενώνεται από τους επισκέπτες του και κλείνει τις πόρτες του για σήμερα", ανακοίνωσε το Chateau de Versailles στον λογαριασμό του στο Twitter (X).

Το ανάκτορο ενημέρωσε για αυτή την εξέλιξη ζητώντας την κατανόηση για αυτή την ενέργεια, χωρίς ωστόσο να εξηγεί τους λόγους της εκκένωσης. 

Σημειώνεται ότι και το Σάββατο στις 14 Οκτωβρίου το ανάκτορο των Βερσαλλιών εκκενώθηκε έπειτα από ειδοποίηση για βόμβα μέσω ανώνυμου μηνύματος στο site moncommissariat.fr, καθώς η Γαλλία ζει υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.