Πούτιν: Οι αρχές θα ερευνήσουν το πώς δαπανήθηκαν τα χρήματα που καταβλήθηκαν στη Wagner και τον Πριγκόζιν

Τρίτη, 27-Ιουν-2023 15:13

27354962

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:21

Η μισθοφορική οργάνωση Wagner χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ρωσικό κράτος, το οποίο δαπάνησε 86 δισ. ρούβλια (1 δισ. δολάρια) για αυτήν μεταξύ Μαΐου 2022 και Μαΐου 2023, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος ηγήθηκε της σύντομης - και αποτυχημένης- ανταρσίας το περασμένο Σάββατο, έβγαλε σχεδόν τα ίδια χρήματα κατά την ίδια περίοδο από την επιχείρησή του στον τομέα των τροφίμων και της τροφοδοσίας, δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με τις δυνάμεις ασφαλείας.

"Οι εχθροί της Ρωσίας θα είχαν εκμεταλλευτεί την κατάσταση αν η ανταρσία (σ.σ. της Wagner) είχε πετύχει", τόνισε ο Πούτιν. "Πολλά από τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών θα είχαν χαθεί".

"Οι αρχές θα ερευνήσουν το πώς δαπανήθηκαν τα χρήματα που καταβλήθηκαν στη Wagner και τον επικεφαλής της", τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Διαβάστε ακόμα: 

* Καζακστάν: Ο πρόεδρος Τοκάγεφ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον Πούτιν μετά την ανταρσία της Wagner

* Λουκασένκο: Αν καταρρεύσει η Ρωσία, θα βρεθούμε κάτω από τα ερείπια, θα πεθάνουμε όλοι

* Ρωσία: Η FSB απέσυρε τις ποινικές έρευνες για την ανταρσία της Wagner

* Οργισμένοι οι μισθοφόροι της Wagner με τον Πριγκόζιν επειδή δεν μπήκε στη Μόσχα

* Αναλυτές: Η αποτυχημένη ανταρσία κατά του Πούτιν είναι "μόνο η πρώτη πράξη"