Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Ιουν-2023 11:51

  Ουκρανία: Τα νέα άρματα μάχης που παρέλαβε το Κίεβο εθεάθησαν στο πεδίο της μάχης

  26808762
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα νέα άρματα μάχης και τα οχήματα μάχης της Ουκρανίας που πληρούν τα πρότυπα του ΝΑΤΟ εμφανίζονται σε εικόνες από το πεδίο της μάχης, καθώς στρατιωτικοί αναλυτές δήλωσαν ότι η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση του Κιέβου βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως σημειώνει το Bloomberg.

  Τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard και τα αμερικανικά οχήματα μάχης Bradley που προωθούνται προς την πόλη Τόκμακ, στον κατεχόμενο νότο της Ουκρανίας, εμφανίστηκαν σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από Ρώσους στρατιωτικούς μπλόγκερς και φαίνονται γνήσιες, σύμφωνα με την Osint Defender, μια διαδικτυακή ομάδα πληροφοριών, η οποία δήλωσε ότι πραγματοποίησε γεωγραφικό εντοπισμό  στις εικόνες και πραγματοποίησε έλεγχο για ενδείξεις ότι έχουν παραποιηθεί.

  Οι φωτογραφίες προέρχονται από ένα βίντεο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που έδειχνε μια φάλαγγα οχημάτων να κινείται και τουλάχιστον ένα να καταστρέφεται. Η Oryx, μια άλλη διαδικτυακή ομάδα που καταγράφει με συντηρητικό τρόπο τις απώλειες εξοπλισμού και από τις δύο πλευρές, πρόσθεσε στη λίστα της ένα πρώτο άρμα Leopard 2A4.

  "Η ουκρανική αντεπίθεση έχει αρχίσει", δήλωσε ο Μπεν Μπάρι, ανώτερος συνεργάτης για τον χερσαίο πόλεμο στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών με έδρα το Λονδίνο. "Από τις 4 Ιουνίου οι ουκρανικές δυνάμεις επιτίθενται κατά μήκος της γραμμής του μετώπου. Αυτό αποσκοπεί στο να καθηλώσουν τις ρωσικές δυνάμεις στη θέση τους και να ανιχνεύσουν αδυναμίες".

  Η Ουκρανία υπολογίζει στο να εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από μεγαλύτερο μέρος του εδάφους της, εδραιώνοντας την υποστήριξη μεταξύ των συμμάχων της και αποτρέποντας την πίεση από ορισμένες άλλες χώρες για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που θα απαιτούσαν να εγκαταλείψει μέρος αυτών των εδαφών.

  Παραμένει ασαφές αν οι ουκρανικές επιχειρήσεις αποτελούν την αιχμή του δόρατος μιας κύριας επίθεσης ή προσπάθειες να αποκαλυφθούν αδύναμα σημεία στη ρωσική άμυνα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

  Οι ουκρανικές δυνάμεις σημείωσαν πρόοδο στα νότια αυτή την εβδομάδα, αλλά οι απώλειες σε εξοπλισμό ήταν επίσης σημαντικές, δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος. Το Κίεβο αναμένεται ευρέως να επιδιώξει να κόψει τη ζώνη που κατέχει σήμερα η Ρωσία στα δύο, αποκόπτοντας ζωτικές γραμμές ανεφοδιασμού και επικοινωνίας για τα στρατεύματα της Μόσχας στην Κριμαία.

  "Η αντεπίθεση πιθανότατα δεν θα εξελιχθεί ως μια ενιαία μεγάλη επιχείρηση", δήλωσε την Πέμπτη το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου. "Πιθανότατα θα αποτελείται από πολλές επιχειρήσεις σε πολυάριθμες τοποθεσίες διαφορετικού μεγέθους και έντασης επί πολλές εβδομάδες" και δήλωσε ότι στην αρχική φάση ενδέχεται να σημειωθούν οι υψηλότερες απώλειες της Ουκρανίας.

  Τουλάχιστον ορισμένοι Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερς συνέχισαν να προειδοποιούν ότι οι πρόοδοι της Ουκρανίας δεν αναγνωρίζονται από αξιωματούχους στη Μόσχα.

  Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που, όπως είπε, έδειχνε ρωσικά ελικόπτερα να καταστρέφουν ένα άρμα μάχης Leopard, αλλά ανεξάρτητοι αναλυτές δήλωσαν αργότερα ότι το υλικό έδειχνε ότι είχαν χτυπήσει τρακτέρ και άλλο γεωργικό εξοπλισμό.

  Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε την Πέμπτη ότι μάχες βρίσκονταν σε εξέλιξη στα νότια και γύρω από την ανατολική πόλη Μπαχμούτ, αλλά δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες.

  Η ανάπτυξη αρμάτων μάχης Leopard και Challenger 2 ή οχημάτων μάχης όπως τα Bradley και τα γερμανικά Marders που παρέλαβε η Ουκρανία από τον Δεκέμβριο, θα σηματοδοτούσε σαφώς ότι η αντεπίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον Μπάρι.

  Είπε ότι οι αναφορές Ρώσων στρατιωτικών μπλόγκερς από την περιοχή γύρω από το Τόκμακ θα υποδείκνυαν επίσης, αν επιβεβαιώνονταν, ότι τουλάχιστον μία από τις νεοσύστατες και εξοπλισμένες ταξιαρχίες εφόδου της Ουκρανίας έχει πλέον μπει για τα καλά στη μάχη.

  Η Ουκρανία έχει σχηματίσει περίπου εννέα ταξιαρχίες εφόδου για την αντεπίθεση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ