Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Ιουν-2023 15:46

  H SEC... πήρε το όπλο της κατά των crypto: Μετά τη Binance, μήνυσε και την Coinbase

  169001016 01/23
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) υπέβαλε αγωγή κατά της Coinbase Global σε ομοσπονδιακό αμερικανικό δικαστήριο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης την Τρίτη, κατηγορώντας την εταιρεία του κλάδου των κρυπτονομισμάτων ότι παραβίασε τους κανόνες που έχει θέσει η ίδια.

  Η ρυθμιστική αρχή ισχυρίζεται ότι η Coinbase, η μεγαλύτερη πλατφόρμα crypto στις ΗΠΑ, αγνόησε το ρυθμιστικό πλαίσιο επιτρέποντας στους χρήστες της να συναλλάσσονται σε διάφορα crypto tokens τα οποία στην πραγματικότητα ήταν μη εξασφαλισμένα χρεόγραφα.

  Εκπρόσωπος της Coinbase δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

  Η μετοχή της εταιρείας, μετά τη δημοσίευση της είδησης, καταγράφει απώλιες 20%. 

  Η SEC κινήθηκε τη Δευτέρα νομικά και κατά της Binance για σειρά παραβάσεων του ρυθμιστικού και κανονιστικού πλαισίου, δείχνοντας ότι έχει θέσει για τα καλά στο στόχαστρό της των επί χρόνια αρύθμιστο χώρο των κρυπτονομισμάτων και των συναφών με αυτά δραστηριοτήτων.

  Επενδυτές απέσυραν περί τα 780 εκατ. δολάρια από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανέφερε η εταιρεία δεδομένων Nansen την Τρίτη, μία ημέρα αφότου το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto στον κόσμο τέθηκε στο στόχαστρο της SEC.

  Ο αμερικανικός βραχίονας της Binance κατέγραψε καθαρές εκροές 13 εκατ. δολ. το ίδιο διάστημα, σημείωσε η Nansen.

  Ούτε η Binance ούτε η Binance.US απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο από το πρακτορείο Reuters.

  Η αγωγή κατά της εταιρείας και του CEO της, Changpeng Zhao, αφορά κακοδιαχείριση κεφαλαίων πελατών, παραπλάνηση επενδυτών, αλλά και των ρυθμιστικών αρχών, καθώς και παραβίαση του κανονιστικού πλαισίου σχετικά με τα χρεόγραφα.

  Η κίνηση αυξάνει την πίεση στη μεγαλύτερη πλατφόρμα ανταλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ερχόμενη μετά από ένα δύσκολο 2022 για τα crypto, που οδήγησε στη χρεοκοπία του αντιπάλου της Binance, FTX.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ