Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 04-Ιουν-2023 18:16

  ΟΠΕΚ: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις λόγω αντιρρήσεων των αφρικανικών κρατών

  27269149
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνεχίζονται οι συνομιλίες του ΟΠΕΚ+ χωρίς κάποιο τελικό αποτέλεσμα ακόμη καθώς οι Αφρικανοί παραγωγοί αντιτάχθηκαν στις απαιτήσεις να εγκαταλείψουν ορισμένες από τις ποσοστώσεις παραγωγής τους προς το συμφέρον μιας ευρύτερης συμφωνίας, όπως αναφέρει το Bloomberg.

  Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έθεσαν ένα πάγιο αίτημα να αυξηθεί το βασικό όριο με βάση το οποίο μετρώνται οι περικοπές της παραγωγής, ώστε να αντικατοπτρίζει την υψηλότερη δυναμικότητα. Τα κέρδη της χώρας του Κόλπου θα έρχονταν εις βάρος των αφρικανικών χωρών από τις οποίες ζητήθηκε να εγκαταλείψουν ορισμένες από τις αχρησιμοποίητες ποσοστώσεις παραγωγής τους, μια επιλογή που δεν επιθυμούν να αποδεχθούν.

  Ορισμένα μέλη των αντιπροσωπειών της Αγκόλας και της Γκαμπόν αποχώρησαν νωρίτερα από τη γραμματεία χωρίς να σχολιάσουν την πρόοδο των συνομιλιών.

  Νωρίτερα σήμερα, βασικά μέλη του ΟΠΕΚ+ είχαν εκφράσει την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Οι υπουργοί πραγματοποίησαν παράλληλες συνεδριάσεις μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου και οι συζητήσεις συνεχίστηκαν το πρωί, καθώς προσπαθούσαν να εξομαλύνουν τις διαφορές.

  Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοί του εξετάζουν νέες περικοπές στην παραγωγή μόλις δύο μήνες μετά την παρουσίαση μιας αιφνιδιαστικής περικοπής. Η τιμή του αργού αυξήθηκε για λίγο μετά την ανακοίνωση του Απριλίου, αλλά έκτοτε τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και οι φόβοι για ύφεση έχουν επιβαρύνει τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες υποχώρησαν κατά 11% τον Μάιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ