Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 04-Ιουν-2023 10:33

  Η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί ότι μπορεί να μην ειδοποιήσει για την εκτόξευση δορυφόρου

  111084985
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Βόρεια Κορέα δηλώνει ότι η εκ των προτέρων προειδοποίηση για τις εκτοξεύσεις δορυφόρων της "δεν είναι πλέον απαραίτητη", σύμφωνα με το Bloomberg. H αντίδραση αυτή ήλθε μετά τις διεθνείς επικρίσεις για την πρόσφατη προσπάθεια της Πιονγκγιάνγκ να θέσει σε τροχιά έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο.


  Η αποστολή, που δημοσιεύθηκε μέσω του επίσημου Κεντρικού Πρακτορείου Ειδήσεων της Κορέας, έρχεται μετά την κοινοποίηση από τη Βόρεια Κορέα στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό του σχεδίου της να εκτοξεύσει δορυφόρο μεταξύ 31 Μαΐου και 11 Ιουνίου. Μετά την αποτυχημένη εκτόξευση την περασμένη εβδομάδα, η χώρα υποσχέθηκε να αναβιώσει τις προσπάθειες σύντομα, προκαλώντας την καταδίκη των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

  "Καθώς ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός απάντησε στην εκ των προτέρων ειδοποίηση της Βόρειας Κορέας για την εκτόξευση δορυφόρου με την υιοθέτηση ενός "ψηφίσματος" κατά της Βόρειας Κορέας, θα το θεωρήσουμε αυτό ως την επίσημη εκδήλωση της στάσης της ότι η εκ των προτέρων ειδοποίηση της εν λόγω χώρας δεν είναι πλέον απαραίτητη", σύμφωνα με το σχόλιο που έγραψε ένας αναλυτής διεθνών υποθέσεων, ο Κιμ Μιόνγκ Κολ αναφερόμενος στη Βόρεια Κορέα με το επίσημο όνομά της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ