Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 03-Ιουν-2023 10:24

  Κύπρος: Πρώτο crash test για Χριστοδουλίδη – Τατάρ

  26970897
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην νέα έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με την οποία θα ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις Καλές του Υπηρεσίες στο Κυπριακό θα καταγραφούν όπως και προηγουμένως οι θέσεις των δύο ηγετών. Στα συνημμένα της έκθεσης του ΓΓ ΟΗΕ θα συμπεριληφθούν οι τοποθετήσεις των δύο ηγετών, οι οποίες στη προκειμένη περίπτωση θα αποτελέσουν και ένα πρώτο crash test των θέσεων Νίκου Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ στο Κυπριακό.

  Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι θέσεις των δύο ηγετών αναμένεται να σταλούν σύντομα προς τα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να συμπεριληφθούν την έκθεση του Γενικού Γραμματέα η οποία θα πρέπει να είναι έτοιμη για να σταλεί για ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας στο τελευταίο του ψήφισμα για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, τον περασμένο Ιανουάριο είχε ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα όπως ενημερώνει το σώμα κάθε εξάμηνο.

  Σύμφωνα με την ισχύουσα πρακτική οι δύο ηγέτες στις τοποθετήσεις προβαίνουν σε μια γενική ανασκόπηση της κατάστασης στο Κυπριακό όπως έχει διαμορφωθεί στο μεταξύ. Κυρίως επικεντρώνονται στις δικές τους θέσεις και σε ποιες ενέργειες έχουν οι ίδιοι προβεί με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών. Παράλληλα προβαίνουν και σε σχόλια επί θεμάτων που εγείρονται στην έκθεση για της Καλές Υπηρεσίες. Οι θέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη είχαν καταγραφεί σε 8 σελίδες και του Ερσίν Τατάρ σε 10.

  Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε αναλώσει μεγάλο μέρος της επιστολής του προκειμένου να καταγράψει τις από μέρους του προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό. Από την άλλη ο Ερσίν Τατάρ αναλώθηκε στην επανάληψη των γνωστών του θέσεων και την απαίτηση για αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας των Τουρκοκυπρίων.

  Πηγή: philenews.com

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ