Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουν-2023 13:45

  Dell: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα τριμηνιαία αποτελέσματα

  Dell: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα τριμηνιαία αποτελέσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα της Dell Technologies Inc. για το τελευταίο τρίμηνο καθώς οι πωλήσεις υπολογιστών σε επιχειρήσεις δεν υποχώρησαν όσο φοβόντουσαν οι αναλυτές, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

  Ειδικότερα, τα έσοδα του α' τριμήνου χρήσης υποχώρησαν 20% στα 20,9 δισ. δολ. έναντι της πρόβλεψης των αναλυτών για μεγαλύτερη πτώση 22%. Τα κέρδη, χωρίς κάποια έκτακτα στοιχεία διαμορφώθηκαν σε 1,31 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας με ευκολία την εκτίμηση των αναλυτών για 85 cents.

  Οι πωλήσεις εμπορικών PCs ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Οι πωλήσεις στο συγκεκριμένο τμήμα έφτασαν τα 9,86 δισ. δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 9,06 δισ. δολ. αν και υποχώρησαν 18% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις υπολογιστών στο κομμάτι των καταναλωτών κατρακύλησαν 41% στα 2,12 δισ. δολ. έναντι της εκτίμησης για 2,3 δισ. δολ. 

  Σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η αντιπρόεδρος της εταιρείας, Yvonne McGill ανέφερε ότι η εταιρεία περιμένει οι πωλήσεις της για την τρέχουσα περίοδο που ολοκληρώνεται τον Αύγουστο να είναι μεταξύ 20,2 δισ. και 21,2 δισ. δολ. Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα έσοδα στα 21,1 δισ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg.

  Για το έτος χρήσης που ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2024, η Dell διατήρησε την πρόβλεψη της για πτώση 15% στα έσοδα.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ