Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουν-2023 13:17

  Ιάπωνας ΥΠΕΞ: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία πρέπει να διατηρηθούν

  27135661
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ιαπωνία και οι ομοϊδεάτισσες χώρες θα πρέπει να είναι ενωμένες και να διατηρήσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μέχρι να τερματίσει την επιθετικότητά της στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Γιοσιμάσα Χαγιάσι, σύμφωνα με το Reuters.

  "Κρίνοντας από την κατάσταση και ιδιαίτερα από αυτά που λέει και κάνει η Ρωσία, νομίζω ότι είναι σημαντικό η G7 και οι ομοϊδεάτισσες χώρες να παραμείνουν ενωμένες και να συνεχίσουν τις αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας", δήλωσε ο Χαγιάσι σε συνέντευξη Τύπου.

  Είπε πως ελπίζει ότι οι κυρώσεις θα ενθαρρύνουν τη Ρωσία να θέσει "τέλος στην επιθετικότητά της το συντομότερο δυνατό, ώστε να φτάσουμε στη φάση που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το διάλογο και τις ειρηνευτικές συνομιλίες".

  Οι ηγέτες της G7 συναντήθηκαν στη Χιροσίμα τον περασμένο μήνα και ανανέωσαν τη δέσμευσή τους για κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ δεσμεύτηκαν να εργαστούν για να αποτρέψουν την παράκαμψή τους.

  Οι χώρες της G7 δήλωσαν ότι θα περιορίσουν τις εξαγωγές βιομηχανικών μηχανημάτων, εργαλείων και τεχνολογίας που είναι χρήσιμες στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας και θα περιορίσουν τα έσοδά της από το εμπόριο μετάλλων και διαμαντιών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ