Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουν-2023 21:12

  CNBC: Συμφωνία δισεκατομμυρίων της Microsoft με την CoreWave με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη

  Microsoft
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η τεράστια επένδυση της Microsoft  στην τεχνητή νοημοσύνη (OpenAI) έχει θέση την εταιρεία στο επίκεντρο της έκρηξης του κλάδου της AI. Ωστόσο, δεν πρόκειται για το μόνο σημείο στο οποίο ο κολοσσός του λογισμικού ανοίγει το πορτοφόλι του προκειμένου να καλύψει την ισχυρότατη ζήτηση για υπηρεσίες με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

  Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης, η Microsoft έχει συμφωνήσει να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ορίζοντα πολλών ετών για υποδομές cloud-computing στην startup CoreWeave, η οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συγκέντρωση 200 εκατ. σε κεφάλαια. Η χρηματοδότηση αυτή έρχεται περίπου έναν μήνα αφότου η εταιρεία αποτιμήθηκε στα 2 δισ. δολάρια.

  Η CoreWeave πωλεί απλοποιημένη πρόσβαση σε μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) της Nvidia, οι οποίες θεωρούνται οι καλύτερες διαθέσιμες στην αγορά για να τρέχουν μοντέλα AI.

  H Microsoft υπέγραψε με την CoreWeave μια συμφωνία νωρίτερα μέσα στη χρονιά προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η OpenAI, που τρέχει το ChatGPT chatbot, θα διαθέτει την απαραίτητη υπολογιστική ισχύ βαδίζοντας προς το μέλλον, ανέφερε μία εκ των πηγών. Η OpenAI βασίζεται στην υποδομή cloud Azure της Microsoft για τις υπολογιστικές της ανάγκες.

  Microsoft και CoreWeave αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ