Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Μαϊ-2023 15:40

  Γερμανία: Σε χαμηλό άνω του ενός έτους ο πληθωρισμός

  Γερμανία: Επιβεβαιώθηκε το άλμα του πληθωρισμού στο 9,3%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πληθωρισμός της Γερμανίας υποχώρησε αυτόν τον μήνα, όπως έδειξαν επίσημα στοιχεία την Τετάρτη, μετά από εξίσου θετικές ανακοινώσεις σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, πράγμα που υποδηλώνει ότι η αύξηση των τιμών μπορεί να υποχωρεί ταχύτερα από το αναμενόμενο στο νομισματικό μπλοκ των 20 χωρών.

  Τα πολλά υποσχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό, σε συνδυασμό με τους ασθενείς δείκτες ανάπτυξης, ενισχύουν επίσης την ανάγκη για ενισχυμένη προσοχή στις αυξήσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τους επόμενους μήνες μετά τον ταχύτερο ρυθμό νομισματικής σύσφιξης που έχει καταγραφεί.

  Οι γερμανικές τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 6,3%, λιγότερο από το αναμενόμενο, σε ετήσια βάση τον Μάιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η εναρμονισμένη ένδειξη θα αυξηθεί κατά 6,8% σε ετήσια βάση. Αυτή είναι η χαμηλότερη ένδειξη από τον Μάρτιο του 2022.

  Ένα νέο επιδοτούμενο ταξιδιωτικό εισιτήριο, που καλύπτει όλες τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες για 49 ευρώ το μήνα, συνέβαλε στη μείωση της πληθωριστικής πίεσης.

  Επιπλέον, οι βασικές επιδράσεις από τις υψηλές τιμές ενέργειας και τροφίμων τον Μάιο του 2022 εξαφανίστηκαν από τη σύγκριση σε ετήσια βάση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ